Vänsterpartiet

Vänsterpartiet vill ha extra försörjningsstöd till jul

Dela

- Julen är en tuff tid med extra utgifter för många. Ingen ska behöva välja mellan julklappar och julmat. Det säger Jonas Sjöstedt när han presenterar Vänsterpartiets förslag om att den som har försörjningsstöd ska få extra pengar i jul.

Det är den som haft försörjningsstöd i tio månader eller mer som omfattas av förslaget. Summan som Vänsterpartiet föreslår är 2 000 kronor och den ska betalas ut i december.

- Vi ser inte minst hur många barnfamiljer har det tufft ekonomiskt i Sverige idag. Det klart att det blir en extra press vid jul och andra högtider. Vi vill att alla föräldrar ska ha råd att köpa julklappar eller hitta på något kul tillsammans med sina barn i jul, säger Jonas Sjöstedt.

Under 2017 var det 260 000 personer som mottog ekonomiskt bistånd, av dessa hade 36 procent ekonomiskt bistånd i tio månader eller fler.

Vänsterpartiets förslag presenterades i Jonas Sjöstedts jultal på Facebook.

Kontakter

Jessica Nordh, pressekreterare för Jonas Sjöstedt, 073-076 22 90
Vänsterpartiets presstjänst, 070-620 00 64 (ej sms)

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum