Vänsterpartiet

Vänsterpartiets ideologiska utvecklingsarbete fortsätter

Dela

Vänsterpartiets arbete med att skriva nytt partiprogram fortsätter, med sikte på programkongressen 2024.

Under de senaste åren har arbetet pågått med att ta fram ett helt nytt partiprogram för Vänsterpartiet. Ett förslag presenterades i våras, men på grund av Corona och de nödvändiga inskränkningen av årets kongress har tyvärr inget nytt program kunnat antas.

- Det viktigaste med programarbetet har varit att bygga upp vårt ideologiska självförtroende. Det har vi också lyckats med. Vi står starkare rustade än på mycket länge, och är redo att kliva ur Socialdemokratins skugga, säger Hanna Cederin, sammankallande för partiets programkommission.

Istället kommer debatterna och diskussionerna om hur partiet ska utveckla sin ideologiska grund att fortsätta, med siktet inställt på att anta ett nytt program på nästa ordinarie programkongress 2024.

- De samtal vi haft under de här åren bär vi med oss in i den nya kongressperioden. Jag ser fram emot att få se vårt arbete fortsätta göra avtryck, och så småningom resultera i ett nytt program, säger Hanna Cederin.


För mer information:

Samuel Carlshamre, pressekreterare: 076-7765357.

Hanna Cederin, sammankallande för programkommissionen: 073-9980755.

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum