Vänsterpartiet

Vänsterpartister i utskottspresidierna för civil och socialförsäkring

Dela

Nu görs fördelningen av ordförande- och vice ordförandeposter i riksdagens utskott. Vänsterpartiets Malcolm Momodou Jallow blir ordförande i civilutskottet och Ida Gabrielsson blir vice ordförande i socialförsäkringsutskottet.

Malcolm Momodou Jallow är riksdagsledamot från Malmö och har suttit i riksdagen sedan 2017. Han är Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson.

– Det är ett hedrande uppdrag att få leda riksdagens arbete i civilutskottet. Inte minst eftersom de viktiga bostadsfrågorna ligger där. Bostadsbristen är stor och vi måste bygga fler bostäder till rimliga hyror. Vi kan vänta oss en tuff ekonomisk tid framöver där frågor om bostad och hyror kommer vara helt avgörande för många människor i vårt land, säger Malcolm Momodou Jallow.

Ida Gabrielsson är Vänsterpartiets vice partiledare och har suttit i riksdagen sedan 2018. Hon är partiets socialförsäkringspolitiska talesperson.

– För mig och Vänsterpartiet är pensionerna och sjukförsäkringen centrala frågor. Jag tror de flesta i Sverige förväntar sig högre pensioner och en stark sjukförsäkring. Det är frågor jag ser fram emot att arbeta med i socialförsäkringsutskottet. Jag välkomnar också att riksdagen ser ut att spela en större roll i pensionsfrågan framöver jämfört med tidigare, säger Ida Gabrielsson.

Kontakter

För mer information:
Vänsterpartiets presstjänst, tfn. 070-620 00 64 (ej sms)

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64 (ej sms)http://www.vansterpartiet.se

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum