Växjö stift

Vänstiftsavtal förnyades efter 15 år

Dela

Idag förnyades vänstiftsavtalet mellan Växjö stift och Oxfords stift, Church of England. Det är på dagen 15 år sedan den första överenskommelsen mellan de båda stiften undertecknades, då med Anders Wejryd som biskop i Växjö stift.

Foto: Ellen Ekström
Foto: Ellen Ekström

Vänstiftsavtalet signerades av biskopen för Växjö stift, Fredrik Modéus, och områdesbiskopen för Buckinghamshire i Oxfords stift, Alan Wilson, under middagsbönen i Växjö domkyrka.

- Jag gläder mig över de vänskapsband som har knutits. Vad jag förväntar mig framöver är att vi ska lära mer av hur de tänker kring ideellt engagemang, om hur de tänker kring kallelse och rekryteringsprocesser och jag hoppas att fler församlingar i Växjö stift ska hitta vänförsamlingar i Oxford, säger Fredrik Modéus.

Under två dagar har berikande samtal förts och vänskapsband stärkts mellan representanter från Växjö stift och en delegation från Oxford. Genom utbyten både på stiftsorganisationsnivå och mellan församlingar i de båda stiften lär sig stiften mycket av varandra, som olika delar av den världsvida kyrkan.

- Särskilt inspireras jag av sättet som Växjö stift arbetar utåt, tillsammans med församlingarna, på ett sätt som vi inte gör i England, säger Alan Wilson, områdesbiskop för Buckinghamshire i Oxfords stift.

Kontakter

Bilder

Foto: Ellen Ekström
Foto: Ellen Ekström
Ladda ned bild
Foto: Daniel Westergren
Foto: Daniel Westergren
Ladda ned bild
Foto: Ellen Ekström
Foto: Ellen Ekström
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum