Växjö stift

Vänstiftsavtal med Oxford förnyas

Dela

På torsdag och fredag denna veckan är en delegation från Oxfords stift på besök i Växjö. Under middagsbönen i Växjö domkyrka imorgon fredag kommer det förnyade avtalet att undertecknas.

I dagsläget har Växjö stift tre vänstiftsrelationer för att utbyta erfarenheter och mötas för samtal: Costa Rica, Nordtyska kyrkan och Oxford.

Relationen med Oxford stift i Church of England tillkom efter en idé från dåvarande biskop Anders Wejryd. Överenskommelsen skrevs under vid två ceremonier, en i Oxford 2003 och en i Växjö 2004. Det är alltså denna överenskommelse som företrädare för de båda stiften nu träffas för att samtala kring och förnya.

Ett vänstiftsutbyte handlar om att dela erfarenheter och kunskap, vilket skapar förståelse för att vi är en del av den världsvida kyrkan. Då Oxfords och Växjö stift har likartade förutsättningar förekommer även en hel del konkreta samarbeten.

Välkommen att bevaka i samband med undertecknandet vid middagsbönen i Växjö domkyrka fredag 11 januari kl. 12.00.

Kontakter

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum