Linköpings kommun

Vår drömrubrik blev verklighet – Linköping är Årets stadskärna 2018!

Dela

Linköping är stolt vinnare av den prestigefyllda utmärkelsen Årets Stadskärna 2018, i stark konkurrens med Eskilstuna och Örnsköldsvik. ”Priset går till den stad som har arbetat långsiktigt och lyckats behålla och förnya centrum genom att ta ut svängarna”, skriver juryn i sin motivering.

Linköping vann igår kväll utmärkelsen Årets stadskärna 2018.
Linköping vann igår kväll utmärkelsen Årets stadskärna 2018.

Vid Svenska Stadskärnors årskonferens, i Västervik i går kväll, utsågs Linköping till Årets Stadskärna 2018. Utmärkelsen ges till en av tre finalister, som under de senaste åren visat tydliga och mätbara framsteg för förnyelse av stadens centrum, genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Självklart är vi mycket stolta över utmärkelsen och glada över att arbetet med att utveckla Linköpings innerstad får nationell uppmärksamhet, säger Marianne Lindh, näringslivsutvecklare vid Linköpings kommun.

Juryns motivering lyder: Priset går till den stad som har arbetat långsiktigt och lyckats behålla och förnya centrum genom att ta ut svängarna. Stadens aktörer har funnit varandra och hjälper varandra med värme, omtanke och generositet. Staden vill inspirera sin publik och säger; kom till mig, njuta av mat, möten och service på trivsamma stråk och mötesplatser. Staden har på ett briljant sätt färgsatt sin miljö, så att alla ser, känner och upplever när det sker saker på stan. Årets stadskärna 2018 – gör´t med hjärtat.

– Vi ser utmärkelsen som ett kvitto på att vårt långsiktiga samarbete mellan kommun, företagare och många fler är framgångsrikt. När vi arbetar tillsammans ger det resultat och fungerar som en stark, enad kraft. Det är verkligen Linköpingsmodellen och den gör mig stolt, säger Elias Aguirre, kommunalråd Linköping.

Att skapa en levande stadskärna är ett arbete som aldrig tar slut. Och precis som andra städer har Linköping inte en helt perfekt stadskärna. Än. Men vi har energin och viljan att hela tiden utveckla stadens hjärta, vårt innersta. Tillsammans bygger vi en stad, och en stadskärna, för generationer framåt.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt verkar i vår stadskärna och hela tiden bidrar till att fler idéer än någonsin har blivit, eller håller på att bli, till verklighet i vår innerstad, säger Roger Ekström, styrelseordförande i Linköping City Samverkan.

Alla är varmt välkomna till vårt innersta på lördag den 2 juni, då firar vi att Linköping är Årets stadskärna och bjuder på läckra innerstabakelser vid Lilla torget mellan kl 11-14.

För mer information kontakta:
Roger Ekström, styrelseordförande Linköping City Samverkan AB, 070-921 65 06

Marianne Lindh, Näringslivsutvecklare, Näringsliv & tillväxt, 072-453 16 35
Elias Aguirre, kommunalråd, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, 013-20 73 37

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Per ConningRedaktör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen som kan göra det.

013-20 64 20per.conning@linkoping.se

Bilder

Linköping vann igår kväll utmärkelsen Årets stadskärna 2018.
Linköping vann igår kväll utmärkelsen Årets stadskärna 2018.
Ladda ned bild
Priset för Årets stadskärna 2018.
Priset för Årets stadskärna 2018.
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum