Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Var rädd om nötterna - delta i årets Mustaschkampen 2016

Dela

OLW:s klassiska salta jordnötter byter förpackningsdesign under november. Bakom kostymförändringen står Lars Wallin och Glenn Hysén som har skapat varsin limited edition-version för att uppmärksamma Mustaschkampen 2016.

Varje dag drabbas 27 män av prostatacancer och sammanlagt lever idag närmare 100 000 män med diagnosen i Sverige. För att dessa män ska få chansen att leva ett liv med minskat lidande och högre livskvalitet behövs mer forskning kring diagnos- och behandlingsmetoder. För fjärde året i rad är Orkla Confectionery & Snacks genom bolagets populära varumärke, OLW, med och bidrar till att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer genom sina jordnötter. Under rubriken ”var rädd om nötterna” deltar de i Mustaschkampen 2016.

I en begränsad utgåva under november lanserar OLW två limited edition-versioner av sina klassiska salta jordnötter skapade av Lars Wallin och Glenn Hysén. De klassiska jordnötterna kommer i två helt unika förpackningar men innehållet förblir detsamma som vanligt, salta jordnötter.

Lars Wallin är en av Sveriges främsta designers inom smycken och kläder. Lars har skapat kläder till såväl artister, Kungliga operan som svenska hovet. Han står bakom många av kungafamiljens Nobel-klänningar. Nu skapar han en limiterad förpackningsdesign för OLW:s salta jordnötter i förmån för kampen mot prostatacancer.

- Det känns jättekul att få sätta min prägel och ”skräddarsy” en kostym till en riktig nötklassiker. Ett roligt och annorlunda uppdrag. Prostatacancer är ett viktigt ämne som vi behöver uppmärksamma och som vi män måste våga prata om. Därför stödjer jag Mustaschkampen 2016 tillsammans med OLW, säger Lars Wallin.

Glenn Hysén är en av Sveriges legendariska fotbollsspelare som slog igenom på 80-talet och har hela 68 A-landskamper samt en internationell proffskarriär bakom sig. Inför årets Mustaschkampen har Glenn i samarbete med OLW skapat en unik förpackning till deras salta jordnötter.

- Prostatacancer är ingenting att leka med, vi män måste ta sjukdomen på allvar. Jag vill vara med och bidra till att fler män går och testar sig oftare och mer regelbundet, säger Glenn Hysen.

 

Mustaschkampen
Prostatacancerförbundet arrangerar Mustaschkampen för att skapa uppmärksamhet kring sjukdomen samt för att samla in pengar till forskning och opinionsbildning för en bättre vård. OLW är en av huvudsamarbetspartnerna till kampanjen som drar igång den första november och kommer att pågå året ut. Den blå mustaschen är symbolen för Mustaschkampen och pryder också OLW:s nötpåsar ute i butikerna. I samarbetet skänker Orkla Confectionery & Snacks 100 000 kronor till Fonden mot prostatacancer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Svetsarvägen 15
171 41 Solna

077-1111000

Följ Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum