Varannan fritidshusägare är ovetande om skatteavdraget

Dela

Varannan fritidshusägare är ovetande om skatteavdraget vid uthyrning av privatbostad. Det visar en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av NOVASOL.

Fritidshusägare kan tjäna upp till 50 000 kr helt skattefritt vid uthyrning. Enligt en ny Novus-undersökning är det hela 44 procent av fritidshusägarna som inte känner till skatteavdraget vid uthyrning av privatbostad.

- Att hyra ut sitt fritidshus är ett bra sätt att tjäna extra pengar, speciellt om huset står tomt vissa delar av året. Jag tror att ännu fler skulle hyra ut om de kände till skatteavdraget, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef NOVASOL.

Hur fungerar det?

Om du hyr ut en eller flera privatbostäder som till exempel en villa eller fritidshus får du alltid göra ett schablonavdrag från den ersättning som du får för uthyrningen. Sedan 2013 är schablonavdraget på 40 000 kr per år och per bostad. Du får dessutom göra avdrag vid uthyrning med 20 procent av hyran. Det innebär att du kan tjäna upp till 50 000 kr helt skattefritt. Har du fler än ett hus, får du dra av 50 000 kr per hus. Äger du fritidshuset med någon annan är det 25 000 kr per person som gäller vid ett hus om ni är två delägare.

Om undersökningen

Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Novasol.Målgruppen för undersökningen är fritidshusägare i Sverige. Totalt har 1145 intervjuer genomförts under perioden 6-13 februari 2018. Deltagarfrekvensen är 71%. Undersökningen är genomförd via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

NOVASOL
NOVASOL
Bifrostgatan 38
43144 Mölndal

031-3045570https://www.novasol.se/

NOVASOL, dansommer och Ardennes-Etape utgör NOVASOL-gruppen som har huvudkontor i Virum, Danmark. Det svenska kontoret ligger i Mölndal. NOVASOL-gruppen har dotterbolag i 18 europeiska länder och fler än 50 kontor över hela Europa. NOVASOL-gruppen sysselsätter mer än 2 100 anställda och frilansare. NOVASOL har mer än 50 000 semesterbostäder i 26 länder. NOVASOL är en del av Awaze – Europas ledande organiserade förmedlaren av semesterboenden och semesterbyar. För mer information besök novasol.se

Följ NOVASOL

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från NOVASOL

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum