Stockholms stad

Vårbergstoppen invigd

Dela

Nu när försommaren är som vackrast har Stockholms stad haft nöjet att inviga Vårbergstoppen som är det största projektet inom satsningen Grönare Stockholm. Parken invigdes igår 31 maj av stadsträdgårdsmästaren Elisabeth Rosenquist Saidac, trafikdirektören Gunilla Glantz och trafikborgarrådet Daniel Helldén.

Utkikstornet södra toppen. Foto: Solveig Edlund.
Utkikstornet södra toppen. Foto: Solveig Edlund.

Invigningen ägde rum vid Vårbergstoppens äventyrslekplats och efter invigningstal genomfördes en rundvandring i den stora gröna parken.

Vårbergstoppen är det största projektet inom stadens satsning Grönare Stockholm och ett av 25 projekt som ingår i de första två etapperna. Arbetet med parken började 2018 och har slutförts nu under våren 2021.

Vårbergstoppen – en park med något för alla

Vårbergstoppen har utvecklats till en park med olika värden och funktioner för alla åldrar -  småbarnslek, lek för de mer vuxna barnen, utegym, utsiktstorn, fågelskådningsplats och grillplatser med mera.

–Vårbergstoppen har redan blivit ett utflyktsmål och det kommer folk hit från hela stan, säger Elisabeth Rosenquist Saidac, stadsträdgårdsmästare i Stockholms stad.

Parken innehåller tre delar:

  • Upplevelsen tar det övergripande greppet över topparna, amfiteatern och det stora landskapet. På norra toppen finns en utsiktsplats för fågelskådning, samt sittplatser med möjlighet att grilla. På södra toppen finns även här sittplatser och grillar men också ett utsiktstorn och ett gömsle för fågelskådare.
  • Äventyret är den spännande och stora lekytan för mer vuxna barn. Här finns den stora rutschbanan, två mindre rutschbanor samt det stora kojklotet. Tre mindre kojklot finns nedanför slänten.
  • Sagoskogen är en lekattraktion för de mindre barnen. Här finns bland annat trollmors kök.

Läs mer om Vårbergstoppen på vaxer.stockholm/vårbergstoppen

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Utkikstornet södra toppen. Foto: Solveig Edlund.
Utkikstornet södra toppen. Foto: Solveig Edlund.
Ladda ned bild
Stadsträdgårdsmästaren Elisabeth Rosenquist Saidac, trafikdirektören Gunilla Glantz och trafikborgarrådet Daniel Helldén inviger Vårbergstoppen. Foto: Lennart Johansson.
Stadsträdgårdsmästaren Elisabeth Rosenquist Saidac, trafikdirektören Gunilla Glantz och trafikborgarrådet Daniel Helldén inviger Vårbergstoppen. Foto: Lennart Johansson.
Ladda ned bild
Grytan, Vårbergstoppen. Foto: Solveig Edlund.
Grytan, Vårbergstoppen. Foto: Solveig Edlund.
Ladda ned bild
Stora rutschkanan, Vårbergstoppen. Foto: Solveig Edlund.
Stora rutschkanan, Vårbergstoppen. Foto: Solveig Edlund.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Start på klimatprojekt med nya träd, växtbäddar och bättre hantering av dagvatten i Björns trädgård24.9.2021 11:22:54 CEST | Pressmeddelande

Den 28 september startar Stockholms stad ett klimatprojekt i nordvästra delen av Björns trädgård. Sex befintliga träd är inte tillräckligt livskraftiga och behöver tas ned. Alla ersätts med nya träd. Samtidigt anläggs bättre växtbäddar för träden och hanteringen av dagvatten förbättras på platsen. Projektet kommer även att bidra till en förbättrad framkomlighet för gående på platsen.

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum