Huddinge Kommun

Vårby udde ny marin stadsdel i Huddinge

Dela

Vårby udde blir namnet på den nya marina stadsdel som ska växa fram i Vårby i nordvästra Huddinge. Med cirka 2000 bostäder, parker, service och strandpromenad skapas en ny viktig entré till södra Stockholm.

Den blå markeringen visar programområdet där Vårby udde ska växa fram.
Den blå markeringen visar programområdet där Vårby udde ska växa fram.

Namnet Vårby udde anknyter både till områdets geografiska form och till dess läge. Dessutom finns en kulturhistorisk koppling, då ordet udde kan associeras med såväl namnet Huddinge som de uddungar som ursprungligen bodde i området – det vill säga ”på udden”.

– Framväxten av den nya stadsdelen Vårby udde är en del i utvecklingen av hela Vårby. Läget är fantastiskt med närhet till natur, rekreation, shopping i Kungens kurva och en växande arbetsmarknad i Flemingsberg, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun.

Vårby udde ska utvecklas till en ny stadsdel med cirka 2000 bostäder, parker samt offentlig och kommersiell service. Längs med stranden ska ett attraktivt stråk skapas och ge invånarna tillgång till vatten, strand och brygga. Dessutom finns rekreationsmöjligheter i det närliggande Gömmarens naturreservat.

Slutligt beslut om namnet fattas på kommunfullmäktige den 20 augusti.

Kort om projektet

Våren 2016 presenterade Spendrups ett bostadsprojekt som dels omfattade deras fastighet, dels en del av Huddinge kommuns intilliggande fastighet. Våren 2017 sålde Spendrups sina fastigheter på västra sidan av Vårby Allé till Magnolia bostad. Nu samarbetar Huddinge kommun, Magnolia bostad och Spendrups kring områdets framtida utveckling. Läs mer om projektet.

För mer information kontakta:

Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, 08–535 301 83

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Den blå markeringen visar programområdet där Vårby udde ska växa fram.
Den blå markeringen visar programområdet där Vårby udde ska växa fram.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum