Åre 2019Åre 2019

Värd- och ledarskap på agendan för Åre 2019

Dela

1400 volontärer kommer att arbeta under alpina VM i Åre. Och de är ovärderliga. Utan dem skulle det inte bli något mästerskap. Men det krävs kunskap för att vägleda och ta hand om så många människor. Därför utbildas personalen på Åre 2019 i värd- och ledarskap.

Karin Stolt Halvarsson, Media & Broadcasting Manager Åre 2019.
Karin Stolt Halvarsson, Media & Broadcasting Manager Åre 2019.

Volontärsteamet på Åre 2019, som består av Madelene Aalto, Karin Stolt Halvarsson och Johan Davidsson, jobbar hårt med att rekrytera, utbilda och schemalägga alla de som anmält sig som volontärer. Volontärerna är viktiga för alla stora evenemang och därför är det också viktigt att de tas om hand på rätt sätt.

– Våra volontärer står för ungefär 85 procent av utförandet av alla arbetsuppgifter under eventet. De är bland de viktigaste resurser vi har för att kunna utföra arbetet och utan dem hade vi inte kunnat genomföra ett mästerskap, säger Madelene Aalto, Volunteer Manager på Åre 2019.

 

Under onsdagen förra veckan ledde volontärsteamet resten av Åre 2019 i en workshop om värd- och ledarskap. Det är kunskap som sedan ska överföras till gruppledare och volontärer. Det var stort fokus på engagemang, inspiration, stöttning, ledarskap och entusiasm som är de viktigaste ledorden att följa för att organisationen ska fungera även när tempot är högt.

– Det var en bra workshop med bra diskussioner. Det känns som att alla i organisationen har förståelse för uppdraget att rekrytera och utbilda volontärerna och de kommunikationssvårigheter som kan uppstå, säger Madelene Aalto.

De som anmäler sig som volontärer kommer från olika delar av världen, har olika bakgrund och kommer från olika kulturer. Därför är det en utmaning att utforma utbildning och information så att alla kan ta del av den.

– Det mest utmanande är att få alla att förstå innebörden av det vi säger. Alla som rekryteras är så utspridda att det inte går att ha utbildning på plats utan den blir internetbaserad. Men vi kommer erbjuda tillfällen att träffas på plats under hösten, säger Madelene Aalto och fortsätter:

– Alla event är olika och organisationerna skiljer sig mycket åt och därför är det viktigt att de får en korrekt utbildning som passar evenemanget.

För att volontärerna ska fåmed sig positiva minnen från evenemanget krävs det att ledarna föregår med gott exempel och bemötandet är professionellt och stöttande.

– Alla volontärer ska få en positiv upplevelse, de ska kunna hantera och utföra arbetet på ett säkert och professionellt sätt men samtidigt ha roligt, säger Madelene Aalto.

Över 800 volontärer har hittills blivit bekräftade som deltagare under alpina VM 2019. För mer information om volontärsarbete, besök vår hemsida.

Nyckelord

Kontakter

För frågor om volontärer, kontakta Madelene Aalto på volunteer@are2019.com.

Bilder

Karin Stolt Halvarsson, Media & Broadcasting Manager Åre 2019.
Karin Stolt Halvarsson, Media & Broadcasting Manager Åre 2019.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum