Region Örebro län

Vårdcentraler samlokaliserar under sommaren

Dela

Under sommaren hänvisas patienterna på Lillåns vårdcentral till Olaus Petri vårdcentral för besök hos vårdpersonal. Förändringen görs för att få personalresurserna att räcka till under den pågående corona-pandemin.

Verksamheten på Lillåns vårdcentral samlokaliserar med Olaus Petri vårdcentral under sommaren. Det betyder att alla patienter på Lillåns vårdcentral kan ta kontakt på samma telefonnummer som vanligt eller via vårdcentralens e-tjänster på 1177.se, men att de fysiska besöken hos vårdpersonal sker på Olaus Petri vårdcentral under perioden den 22 juni till den 7 augusti.

- Orsaken till samlokaliseringen är att personal på vårdcentralerna bemannar andra delar av hälso-och sjukvården under corona-pandemin. Genom att samordna verksamheterna säkrar vårdcentralerna bemanningen, arbetsmiljön och tillgängligheten under sommarperioden, säger Ewa-Lena Sjöberg, chef för närsjukvårdsområde Örebro och söder.

Viss samordning även i Kumla

I Kumla finns vårdcentralen på flera adresser och för att säkra bemanningen i det rådande läget görs en viss samordning av vårdcentralens resurser under sommaren. Det är Fylstamottagningen på Kumla vårdcentral som under perioden 22 juni till den 14 augusti flyttar till Kungsvägssmottagningens lokaler på Norra Kungsvägen 10. Övriga enheter inom Kumla vårdcentral är kvar i sina ordinarie lokaler. Patienterna kan kontakta vårdcentralen på samma sätt som vanligt.

Kontakt:

Ewa-Lena Sjöberg, chef närsjukvårdsområde Örebro och söder

Telefon: 070-332 66 80

Kontakter

Bilder

Ewa-Lena Sjöberg, chef närsjukvård Örebro och söder. Foto: Region Örebro län
Ewa-Lena Sjöberg, chef närsjukvård Örebro och söder. Foto: Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Andelen positiva svar på antikroppstester i regionen varierar mellan olika grupper17.9.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Sammanlagt 30 000 personer i Örebro län har gjort ett antikroppstest som analyserats via Region Örebro län. Andelen positiva svar varierar mellan olika grupper och ligger på 5-14 procent. ”Störst värde har antikroppstesten när de används på gruppnivå, men det kan också vara värdefullt för personer som tillhör en riskgrupp att veta om de haft covid-19”, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum