Region Örebro län

Vårdcentralsjouren flyttar till Lindesbergs vårdcentral

Dela

Från och med tisdag den 21 april kommer patienter i norra länsdelen som behöver hjälp hos vårdcentralernas jourmottagning att få åka till Lindesbergs vårdcentral istället för till Lindesbergs lasarett. Förändringen är en del av flera i att stärka upp tillgängligheten till vård i hela norra Örebro län under pågående corona-pandemi. Liksom tidigare gäller endast bokade besök till jourvårdcentralen.

Jourmottagningen flyttas till Lindesbergs vårdcentral på Bangatan 24 för att skapa bra förutsättningar för separata flöden för patienter med symtom i övre luftvägarna, inför ett förväntat ökat patienttryck.

Patienter som söker till jourmottagningen får således från och med den 21 april ta sig till Lindesbergs vårdcentral och inte till lasarettet för sina bokade besök hos vårdcentralsjouren. Patienter kommer i kontakt med vårdcentralsjouren på samma sätt som tidigare på telefonnummer 0581-851 58.

Separata infektionsmottagningar inrättas på vårdcentralerna

Vårdcentralerna i Lindesberg, Nora och Hällefors upprättar också från och med tisdag speciella mottagningar för övre luftvägsinfektioner, med separat ingång för att säkra flöden vid hög efterfrågan på vård. Mottagningarna bemannas dagtid under vårdcentralernas ordinarie öppettider.

Kopparbergs vårdcentral avsätter del av dag för att ta emot patienter med dessa besvär på ett säkert sätt, och har även möjlighet att boka patienter till Hällefors och Nora.

Tid till vårdcentralernas infektionsmottagningar bokas enligt vanlig rutin hos respektive vårdcentral.

Förstärkning även mot kommunerna – ny läkarjourlinje inrättas

I samband med ovanstående förändringar avsätts också ytterligare en läkarresurs från vårdcentralerna för att under jourtid möta det ökande behovet av stöd ute i kommunerna nu under corona-pandemin. Sedan tidigare har detta jouruppdrag vilat på den distriktsläkare som varit i tjänst på jourvårdcentralen. I och med att en separat jour nu inrättas, blir det en förstärkning både som stöd till den kommunala vården och för patienter som söker sig till vårdcentralsjouren.

De beslutade förändringarna gäller under pågående corona-pandemi.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta:

Elisabeth Liljekvist, områdeschef närsjukvård norr, tel 0581-851 10.

Göran Thörn, verksamhetschef Nora vårdcentral, tel 0587-843 20.

Elisabeth Andersson, verksamhetschef Hällefors vårdcentral, tel 0591-685 54.

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum