Vårdföretagarna

Vårdföretagarna kommenterar Socialdemokraternas presskonferens - statsministern och partiledaren resonerar olika

Dela

- Det är välkommet att statsminister Löfven tänker lyssna på de remissinstanser som nu sågar förslaget till vinsttak i välfärden, men oroande att partiledaren Löfven tänker strunta i dem.

Det säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef Vårdföretagarna, i en kommentar till socialdemokraternas besked om hur frågan om vinsttak ska hanteras på partikongressen i april. Vid en pressträff gjorde Stefan Löfven och partisekreteraren Lena Rådström Baastad klart att partiet vill ha vinsttak i alla välfärdsverksamheter. Tidigare i veckan har civilminister Ardalan Shekarabi sagt att vård och omsorg kan undantas från vinstreglering eftersom kvaliteten kan säkras via upphandling. Både Löfven och Shekarabi har varit tydliga med att de ska lyssna på de remissinstanser som nu sågar Reepalu-utredningens förslag till vinsttak.

- Socialdemokraterna bör hålla fast vid det tidigare kongressbeslutet att kvalitetskrav ska gälla, inte vinsttak. Den oklara linje som regeringen/partiet nu aviserar innebär att osäkerheten för vårdföretagen kvarstår. Det hindrar välfärdens utveckling och försvårar lösningen på de verkliga utmaningarna: kompetensbristen och hur vi ska få resurserna att räcka till de växande behoven, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef Vårdföretagarna.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Välfärdsutraderingen
Vårdföretagarnas remissvar på Reepalu-utredningen "Ordning och reda i välfärden.
Välfärdsutraderingen Vårdföretagarnas remissvar på Reepalu-utredningen "Ordning och reda i välfärden.
Ladda ned bild
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Håkan Tenelius - näringspolitisk chef
Ladda ned bild

Dokument

Om

Vårdföretagarna
Vårdföretagarna
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.vardforetagarna.se

Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftform. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag med ungefär 100 000 årsanställda.

Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv. Föreningen arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Vi tillvaratar de privata vårdföretagens intressen och förbättrar den privata vårdens förutsättningar. 
Läs mer på www.vardforetagarna.se

Följ Vårdföretagarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdföretagarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum