Almega

Vårdföretagarna tecknar nytt avtal med Kommunal

Dela

Almega Vårdföretagarna har tecknat ett nytt kollektivavtal med Svenska Kommunalarbetareförbundet, Kommunal. Det nya avtalet gäller personlig assistans och sträcker sig över 29 månader. Den totala löneökningsnivån är 5,4 procent inklusive avräkningar.

Daniel Andersson, avtalsansvarig förhandlare för Almega Vårdföretagarna
Daniel Andersson, avtalsansvarig förhandlare för Almega Vårdföretagarna

– Förhandlingarna har präglats av en gemensam önskan att nå villkor som är hållbara för bägge parter. Vi är nöjda med att avtalet håller sig inom märket eftersom det är de ramar som arbetsmarknadens parter gemensamt har kommit överens om, säger Daniel Andersson, avtalsansvarig förhandlare för Almega Vårdföretagarna.

Avtalet löper från och med den 1 januari 2021 till och med den 30 juni 2023, och innebär löneökningar per heltidsanställd med 679 kronor från den 1 februari 2021 och 557 kronor per heltidsanställd från den 1 juli 2022. Avtalet innehåller även en extra satsning på jourersättningen som finansierats inom ramen för avtalsvärdet.

Avtalet som berör personliga assistenter omfattar omkring 220 medlemsföretag med närmare 27 000 medarbetare.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2020 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Nyckelord

Bilder

Daniel Andersson, avtalsansvarig förhandlare för Almega Vårdföretagarna
Daniel Andersson, avtalsansvarig förhandlare för Almega Vårdföretagarna
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum