Ekebygruppen ABEkebygruppen ABEkebygruppen ABEkebygruppen ABEkebygruppen AB

Vårdkoncern utvecklas med ny styrelse

Dela

Den Uppsalabaserade vårdkoncernen Ekebygruppen utökar styrelsens kompetens med flera erfarna ledamöter. Syftet är att fortsätta utvecklingen inom kvalitet, digitalisering och tillgänglighet. Inom koncernen finns bland annat de två välkända vårdcentralerna Aros och Ekeby Hälsocenter, samt Ability Care med verksamhet inom missbruksvård.

Ekebygruppens styrelse och verkställande direktör.
Ekebygruppens styrelse och verkställande direktör.

Ekebygruppen startade sin verksamhet i början av 2010-talet som ett litet entreprenörsdrivet företag inom primärvården med 10 medarbetare. Nu, knappt tio år senare, har koncernen cirka 150 medarbetare i fyra verksamhetsbolag och en omsättning på drygt 100 miljoner kronor per år.

- Våra ambitioner för 2020-talet är höga. Vi vill fortsätta att vidareutveckla koncernen. Vi är kända för att vara nytänkande och kommer att driva utvecklingen inom förebyggande hälsa, medicinsk kvalitet och tillgänglighet. Vi behöver digitalisera våra tjänster och vi kommer att satsa ännu mer på missbruksvård och arbetet med psykisk ohälsa. Den nya styrelsen blir en viktig motor i den utvecklingen, säger Mats Brolin, grundare och vd för Ekebygruppen.

De nya styrelseledamöterna rekryterades via StyrelseAkademien. Över 60 personer ansökte, bland dem många med hög kompetens och lång erfarenhet. De nya ledamöter som slutligen valdes har en hög och bred kompetens inom vård och omsorg, med fokus på vårdkvalitet, affärsutveckling och digitalisering.

Den nya styrelsen har nu en kompetensbredd inom medicin, kvalitetsarbete, ekonomi, juridik, marknadsföring och affärsutveckling. Bland ledamöterna finns två specialistläkare, en specialistsjuksköterska, två civilekonomer samt personer med utbildning inom marknadsföring och juridik.

En av de nya ledamöterna är Agneta Franksson, civilingenjör inom elektroteknik och bioteknik från KTH samt företagsekonom med en MBA från Uppsala Universitet.

- Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta med en så fin koncern som Ekebygruppen och jag känner mig mycket hedrad över förtroendet, säger Agneta Franksson.

Agneta Franksson har lång erfarenhet av ledande befattningar, senast från Continuum AB (VD, uthyrning av vårdpersonal), Tieto Healthcare & Welfare Sweden AB (försäljningschef, Lifecare IT-lösningar i sjukvården) och Vita Nova Ventures AB (VD, kliniska prövningar). Agneta har även styrelseerfarenhet från bland annat Pharmetheus AB, AroCell AB (publ) och Blekinge tekniska högskola.

Anders Nordqvist, är en annan av de nya ledamöterna. Anders är civilekonom från Stockholms Universitet och arbetar som kvalitetschef på Södersjukhuset.

- Ekebygruppen är en högkvalitativ vårdgivare med en stor bredd av verksamheter och med mycket kompetent personal. Med min erfarenhet av att utveckla kvalitet och produktivitet i ett antal stora privata och offentliga vårdföretag, ser jag fram emot att kunna bidra med patient- och tillväxtperspektiv i styrelsearbetet, säger Anders Nordqvist.

Anders Nordqvist har lång erfarenhet av ledande befattningar, bland annat inom Cityakuten Praktikertjänst (VD), Dedicare Assistans AB (VD), FPV Holding AB / Sjätte AP-fonden (VD), Falck Healthcare AB (VD) och Pfizer AB (strategisk planeringschef, marknadschef affärsutveckling). Anders har även erfarenhet av styrelseuppdrag i Falck AM Health Care AB och Aktiv Arbetsmedicin AB.

Styrelsens kompetens inom marknad och affärsutveckling har även utökats med Fredrik Öhgren, som har erfarenhet av ledande befattningar inom vård och omsorg, bland annat Adonia Omsorg AB (VD), Capio primärvård (verksamhetschef) och Capio Närsjukvård AB (Marknadschef). Fredrik är utbildad inom business finance, marknadsföring och ekonomi på IHM Business School.

- Jag är ödmjuk inför möjligheten att få vara med och driva Ekebygruppens tillväxt och framgång där allas hälsa är vår vision, en vårdkoncern där man verkligen lyckats kombinera olika kompetenser inom flera verksamheter. Ekebygruppen ska vara i framkant inom sina områden och framförallt inom kvalité och nytänkande, säger Fredrik Öhgren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ekebygruppens styrelse och verkställande direktör.
Ekebygruppens styrelse och verkställande direktör.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ekebygruppen AB
Ekeby bruk 2L
752 63 Uppsala

018-419 91 02http://www.ekebyhalsocenter.se

Ekeby Hälsocenter och Aros Hälsocenter är systervårdcentraler inom Ekebygruppen. Verksamheterna har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, gynekologi och psykoterapi.

Ekeby Hälsocenter erbjuder även hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Inom Ekebygruppen finns även Uppsala Hälsocenter som är en mottagning för psykisk hälsa, belägen centralt i Uppsala på Östra Ågatan 31, samt Ability Care som bedriver arbete med ungdomar med missbruksproblematik.

Ekeby Hälsocenter är en nytänkande hälso- och sjukvårdsmottagning i Uppsala som driver utvecklingen mot en helhetssyn inom hälso- och sjukvård, främst inom primärvården.

Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter erbjuder olika typer av hälsoinsatser. Teamet består av allmänläkare, gynekologer, psykiater, fysioterapeuter, barnmorskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, dietist, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, undersköterskor, biomedicinsk analytiker och hälsopedagog.

Syftet med det hälsofrämjande arbetet är att förstärka både den fysiska och psykiska hälsan hos våra patienter. Insatserna är även ämnade att inspirera till att göra positiva livsstilsförändringar som leder till bättre och långvarig hälsa, som mer fysisk träning och bättre kostvanor.

Ekeby Hälsocenter startade i november 2011. Vårdcentralen finns i anrika Ekeby bruk i Uppsala och är en av de större vårdcentralerna i Uppsala län med drygt 11.000 listade patienter.

Aros Hälsocenter är en av Uppsalas äldsta vårdcentraler som drivs i privat regi och har funnits sedan mitten av 1990-talet. Vårdcentralen ligger i stadsdelen Kåbo i Uppsala. Aros Hälsocenter har närmare 9.000 listade patienter.

Ekebygruppen har cirka 150 medarbetare och en koncernomsättning på cirka 100 mkr. Koncernens fokus ligger på hög kvalitet i de tjänster som erbjuds, hög tillgänglighet och god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Följ Ekebygruppen AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ekebygruppen AB

Aros Läkarmottagning blir Aros Hälsocenter med ny ägare29.8.2018 08:33:39 CESTPressmeddelande

Två av Uppsalas större vårdcentraler - Ekeby Hälsocenter och Aros Läkarmottagning - blir systervårdcentraler genom att ägarna till Ekeby Hälsocenter förvärvar Aros Läkarmottagning. I samband med ägarbytet byter Aros Läkarmottagning namn till Aros Hälsocenter. Förändringarna innebär att de två vårdcentralerna utvecklar sitt samarbete och kommer tillsammans att kunna erbjuda god tillgänglighet och ett brett utbud av hälso- och sjukvårdstjänster av hög kvalité.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum