Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Vårens program når alla hushåll i Västerås

Dela

Vårens program följer med Västerås tidning helgen den 4 januari och når drygt 70 000 hushåll i Västerås.

Under våren vill vi särksilt lyfta:

Café Mika, Mikaelikyrkans nya café, som har öppet om dagarna och erbjuder både fika och lunch. Utöver det blir det musikcafé några lördagar med artister som Erik Segerstedt och Mother Mink. Cafét bjuder också in till spelcafé i samarbete med Lings spektakel. En heldag med spel och gemenskap fem lördagar i vår.

Möjligheten att gå på djupet finns i Gideonsbergskyrkans pilgrimsliv med bibel- och pilgrimsvandringar, boksamtal och djupmeditation.

För barnen visas fyra av Bullanscenens föreställningar och det finns flera öppna grupper att bara dyka upp i, för föräldrar hemma med barn eller after school. På sportlovet och på påsklovet blir det lovaktiviteter i Västerås domkyrka, Tomaskyrkan, Bäckbykyrkan och Önsta Gryta kyrka. Vårens klädbytardagar blir den 28-29 mars i Önsta Gryta kyrka. Alla aktiviteter för barn är gratis.

För den som missade konfirmation under året startar sommarkonfirmationen i juni med möjlighet att välja några olika inriktningar.

I vårterminsprogrammet hittar man också ett helt uppslag med musikhändelser med domkyrkans musikvår, men också all annan musik som spelas och sjungs i kyrkor i och runt om Västerås.

I Västerås domkyrka blir det två utställningar, en med bilder och berättelser av förintelseöverlevare och en med brudkronor. För den nyfikne visas domkyrkan varje söndag kl 12. Det blir också specialvisning "I kärlekens spår" med fokus på domkyrkans många kärlekssymboler och berättelser och en visning med fokus på Erik den XIV.

För den som är giftassugen och inte vill göra ett stort ståhej av det, ordnas fem möjligheter till drop in-vigsel.

Och så erbjuder kyrkan daglediggrupper runt om i stan med innehållsrikt program. För den hungrige finns det också flera tillfällen till sopplunch under veckan, och möjlighet till rörelse och hantverk.

För att nämna några saker.

Läs programmet, det finns att hämta hem här och att läsa på hemsidan, www.svenskakyrkan.se/vasteras.

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum