Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Vårens talarkvällar i Tomaskyrkan

Dela

Varje termin anordnas det två ”talarkvällar” i Tomaskyrkan, där en inbjuden gäst kommer och pratar om ett ämne som ligger hen nära. Gästerna och teman är blandade men har en sak gemensam: Tanken är att talaren bidrar med något positivt. Den 11 februari kommer Mårten Granlund från Under Kevlaret och pratar om vad det innebär att vara kille i dagens samhälle. Den 10 mars kommer Ann-Christine Ruuth som berättar om vad det innebär att vara transperson.

Under kevlaret
Under kevlaret

Tisdag 11/2 Talarkväll med Mårten Granlund från Under Kevlaret

Vad innebär det att vara kille idag? Varför tycks det fortfarande vara så svårt för killar att prata känslor? Varför skriker killar högst i klassrummen? Kan det vara machokulturens fel? Vad är förresten machokultur och hur mycket kan den egentligen påverka oss?

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i machokultur, maskulinitetsnormer och hur dessa kan kopplas till hur killar mår och konsekvenser för samhället. Föreläsningen funkar för en bred publik, ung som vuxen, psykolog som bilmekaniker, kille eller inte.


Tisdag 10/3 En gång hette jag Åke - nu är jag Ann-Christine.

Personligt med Ann-Christine Ruuth, föreläsare, inspiratör, präst och transperson. Ann-Christine Ruuth är kyrkoherden som kom ut som transperson vid 57 års ålder. Föreläsningen ger många tillfällen till skratt
och fördjupad kunskap om vad det innebär att vara transperson.

Anna Knutsson, pedagog i Tomaskyrkan: ”Under åren har vi haft många intressanta gäster som har pratat om aktuella ämnen. Vi bjuder in en gäst som har en intressant föreläsning, eller någon som vi tycker borde höras, något som bidrar med en positiv kraft i samhället. Målgruppen är lite olika, men riktar sig ofta till vuxna. Eftersom vi vill vara en kyrka för alla, är föreläsningarna gratis. Oavsett hur du har det och vem du är, ska du kunna ta del av våra talarkvällar.”

Gratis entré. Kaffe finns till försäljning från kl 18. 

Kontakt: Anna Knutsson, 021- 81 46 53, anna.knutsson@svenskakyrkan.se

Stilla veckans Talarkvällar
Tema: Hon var också där

Måndag 6/4 kl 18 Kvinnorna runt jesus, normbrytare och ledare Marit Norén, präst som har arbetat med feministisk teologi och genusfrågor inom kyrkan.
Tisdag 7/4 kl 18 En hyllning till kvinnorna som arbetade på ASEAs verkstadsgolv -Tina Wilhelmsson, VisArtist
Onsdag 8/4 kl 18 Kvinnorna i musikhistorien - Maria Grönhaug, organist

Nyckelord

Bilder

Under kevlaret
Under kevlaret
Ladda ned bild
Ann-Christine Ruuth (foto: Anna Nordström)
Ann-Christine Ruuth (foto: Anna Nordström)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum