Vattenindustrin

Varim blir Vattenindustrin - Samlad kompetens för framtidens vatten

Dela
Målsättningen är tydlig – att bidra till mer kunskap och ökad förståelse mellan beställare och utförare för att på så sätt höja både kapacitet och effektivitet. Men också att växa som organisation för att få större möjligheter att påverka VA-branschen. Därför byter nu branschorganisationen Varim namn till Vattenindustrin.
Vattenindustrins nya logotyp.
Vattenindustrins nya logotyp.

– Namnet är en direkt beskrivning av vilka vi är. Vi samlar kompetensen inom industrin; konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling. Kort sagt - Vattenindustrin. Det finns ett stort behov av en stark branschorganisation och nu hoppas vi att fler kan hitta till oss, förklarar organisationens ordförande Anette Seger.

Viktigt nätverk

Historien om branschorganisationen Varim började den 6 september 1967. Föreningen startade med 14 medlemsföretag vilka idag har vuxit till 44 stycken. Verksamheten har successivt utvecklats och idag är Vattenindustrin ett viktigt nätverk i VA-branschen.

– Nu är det dags för nästa kliv på utvecklingsstegen. Vi står inför historiskt stora investeringsbehov i VA-Sverige, enligt rapporter 23 miljarder om året de kommande 20 åren. För att resurserna ska räcka till behöver vi samarbeta på ett konstruktivt och effektivt sätt, betonar Anette Seger.

Vattenindustrins generalsekreterare Joachim Jämttjärn förklarar att det råder stor personalbrist i branschen som helhet. Trots att behoven finns hinner inte budgeterade medel investeras. Samtidigt går många utförande bolag på knäna eftersom kraven vid upphandlingar ofta är försedda med stora risker som fördröjer processen.

– Som branschorganisation har vi här möjlighet att stötta upp och bistå med både kunskap och erfarenhet men också hjälpa till att locka fler till branschen och visa vilken spännande och utvecklande framtid vi står inför, säger Joachim Jämttjärn.

Blir en kunskapskälla

En av Vattenindustrins prioriterade uppgifter är därför att öka kunskapen och förståelsen mellan beställare och utförare. På så sätt vill Vattenindustrin att branschen ska bidra till mer hållbara och resilienta lösningar och investeringar.

– Vi vill vara den självklara källan till kunskap i VA-Sverige och arbetar därför fram en ny kunskapsbank på vår hemsida. Där kommer webbinarium, information och goda exempel finnas tillgängligt för både medlemmarna och deras kunder. På så vis kan vi bidra med ökad kunskapsspridning av nya rön i branschen, avslutar Anette Seger.

Namnbytet sker den 25 maj 2021.

För mer information:
Vattenindustrins hemsida: www.vattenindustrin.se

Styrelseordförande
Anette Seger, Ramboll Sverige AB
Tfn 010 – 615 63 29
anette.seger@ramboll.se

Generalsekreterare
Joachim Jämttjärn
Tfn 08 - 782 08 41
info@vattenindustrin.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vattenindustrins nya logotyp.
Vattenindustrins nya logotyp.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vattenindustrin
Vattenindustrin
Box 5510, Storgatan 5
114 85 Stockholm

08-782 08 50http://www.vattenindustrin.se

Samlad kompetens för framtidens vatten.

Vattenindustrin är branschorganisationen för konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling. Vi arbetar för att skapa resilienta och långsiktiga lösningar där medlemmarna bidrar med innovation och kompetens för hållbara lösningar i ett gott affärsklimat.

Vattenindustrin har sitt hos Teknikföretagens Branschgrupper AB.

Följ Vattenindustrin

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vattenindustrin

Idag arrangerar Vattenindustrin forum för viktiga vattenfrågor29.11.2022 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Vattenindustrin bjuder idag, tisdagen den 29 november, för första gången in till ett nytt forum där dialog, framtidsfrågor och mötet står i fokus. Vattenindustrin FORUM22 fokuserar på inspel i tre för VA-branschen viktiga frågor; hur projekt som ska fungera länge bäst realiseras kopplat till det stora investeringsbehovet, hur vi som bransch kan bli klimatneutrala samt kompetensförsörjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum