Dramaten

Världen runt Rut på folkparksturné i sommar

Dela
Petter Lennstrand, en av Sveriges främsta dockmakare och skaparen av Allram Eest, har skrivit och regisserat föreställningen Världen runt Rut som i sommar ger sig ut på turné med Folkets Hus och Parker. Turnépremiär i Falun den 5 juli och avslut i Nävekvarn 30 juli.
Världen runt Rut på turné i sommar. Foto: Sören Vilks.
Världen runt Rut på turné i sommar. Foto: Sören Vilks.

”Gränslöst underhållande barnteater för alla åldrar” skrev Svenska Dagbladet och ”…ack vad vi, stora som små, behöver det lilla lyckopiller…" skrev Expressen efter premiären på Scenkonstmuseets innergård i april 2021. Nu beger sig Rut och hennes vänner ut på turné och spelar på arton orter i Sverige.

I Världen runt Rut möter publiken den nyfikna lilla katten Rut som har gått vilse. Vägen hem blir en spännande upptäcktsfärd i en helt ny värld där hon möter nya vänner som ett sorgset ogräs, en bortkörd rondellkanin och en hackspett som tappat sitt ägg. Världen runt Rut är en 30 minuter lång föreställning med nyskriven musik av Bröderna Lindgren. Från 3 år.

Petter Lennstrand är dockspelare, regissör, manusförfattare, karaktärsdesigner och tv-producent. Hans mest kända skapelse är figuren Allram Eest, en docka som har medverkat i flera tv-program i SVT. Lennstrand gjorde även storsuccé med Dockhumor på Scala på Scalateatern.

Medverkande: Siri Hamari, Dejmis Rustom Bustos och Tobias Ulfvebrand.

Turnéplan:
5/7 Lilltorpet, Falun
7/7 Folkets Park, Sala
8/7 Strandbacken, Dala Floda
9/7 Boulongerskogen, Gävle
12/7 Folkets Park, Bohus Malmön
13/7 Folkets Hus Kulturhuset, Hunnebostrand
14/7 Barnens scen, Folkets Park Malmö
15/7 Motetten FH, Malmö
16/7 Sommarlund, Lund
17/7 Silverforsen Folkets Park, Kävlinge
20/7 Hågelbyparken, Tumba
21/7 Folkets Park, Heby
22/7 Söderbärkeparken, Söderbärke
23/7 Folkets Hus, Hargshamn
26/7 Wadköping, Örebro
27/7 Stenportsplatsen, Lidköping
28/7 Stadsparken, Lilla Edet
29/7 Birkagården FH, Jönköping
30/7 Folkets Park, Nävekvarn,

Spelplan samt länk till respektive arrangör för tider och biljettbokning HÄR.

Med reservation för ändringar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Världen runt Rut på turné i sommar. Foto: Sören Vilks.
Världen runt Rut på turné i sommar. Foto: Sören Vilks.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Vd är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum