VisitDenmark

Världens två bästa restauranger finns i Köpenhamn

Dela

Restaurang noma, som nyligen tilldelades tre Michelin-stjärnor, har för femte gången utnämnts till världens bästa restaurang av The World´s 50 Best Restaurants. På andra plats har en annan Köpenhamnsbaserad restaurang placerad sig, Geranium. Med två restauranger i täten kan nu Köpenhamn titulera sig som huvudstad även på den gastronomiska världskartan.

Restaurang noma. Foto: Ditte Isager
Restaurang noma. Foto: Ditte Isager

När The World´s 50 Best Restaurants presenterade listan 2019 placerade sig restaurang noma på andra plats. Restaurangen har, i en tidigare skepnad, haft första platsen 2010, 2011, 2012 och 2014. 

noma leds av delägaren och chefskocken René Redzepi och restaurangen jobbar med en meny som är säsongsstyrd och med lokala råvaror. Om vintern är det fisk och skaldjur. Det gröna styr sommarmenyn. Medans skogen och vilt återfinns på höstmenyn. 

För mer info och länkar:

https://www.wonderfulcopenhagen.com/wonderful-copenhagen/international-press/new-nordic-cuisine-top-world-copenhagen-now-home-worlds-two-best-restaurants-2021

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Restaurang noma. Foto: Ditte Isager
Restaurang noma. Foto: Ditte Isager
Ladda ned bild
Rstaurang noma. Foto: Ditte Isager
Rstaurang noma. Foto: Ditte Isager
Ladda ned bild
Interiör från restaurang noma. Foto: Ditte Isager
Interiör från restaurang noma. Foto: Ditte Isager
Ladda ned bild
Restaurang noma. Foto: Giuseppe Liverino
Restaurang noma. Foto: Giuseppe Liverino
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Stevns Klint Experience- ett nytt upplevelsecenter10.10.2022 21:04:12 CEST | Pressmeddelande

Stevns Klint Experience, Sydsjälland, är ett nytt upplevelsecenter som öppnar den 12 oktober med att Danmarks drottning Margrethe klipper av invigningsbanden. Stevns Klint togs upp på UNESCO:s världsarvslista 2014, eftersom det är det bästa platsen i världen att se spåren från asteroiden som för 66 miljoner för flera år sedan bidrog till utrotningen av mer än 50 procent av allt liv på jorden, inklusive dinosaurierna. Stevns Klint Experience blir ett nytt centrum för kultur och spridning av kunskapen om världsarvet.

Lätt att göra gröna val som turist i Danmark27.9.2022 08:57:16 CEST | Pressmeddelande

VisitDenmark medverkar i ”Sustainable Travel: Where Next?”. En helt ny dokumentärserie som skapats av Sustainable Travel International. Serien belyser hur den globala rese- och turismsektorn vidtar åtgärder för att skydda vår planet och dess värdefulla destinationer. I ett av avsnitten visar VisitDenmark upp sitt hållbarhetsarbete som ett sådant exempel. Dokumentärserien har premiär den 27 september, dagen som Förenta Nationernas (FN) instiftat som Världsturismdagen. I serien kan man se den viktiga roll som turismen spelar för hållbar utveckling.

Historien om Tivoli och dess grundare26.8.2022 16:18:42 CEST | Pressmeddelande

Inne på Tivoli i Köpenhamn finns en staty av en man som nästan alla som besökt nöjesparken passerat, men som väldigt få reflekterat över. Statyn föreställer Tivolis grundare och skapare, Georg Carstensen. Den 31:a augusti kommer nöjesparken hylla hans 210:e födelsedag. Men vem var då denna man och hur kom det sig att han kom på att Köpenhamn behövde en nöjespark? Här är historien bakom mannen som gjorde Danmark festligare och Tivoli till Danmarks mest besökta turistattraktion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum