Consid

Världens viktigaste e-sportshackaton genomförs idag

Dela

Den världsomspännande e-sportshackatonen Considition har i år temat ”hållbara städer för framtiden” och går av stapeln ikväll, torsdag. Det är årets viktigaste e-sporthändelse och lockar i år över 200 deltagare.

Hållbara städer
Hållbara städer

-Considition har blivit en mötesplats för innovation och kreativitet.  De idéer som presenteras är ofta disruptiva, säger Peter Hellgren, vd och grundare av IT-jätten Consid.

Considition är ett årligen återkommande hackaton som spänner över hela världen. I år är det rekordmånga kvinnor som deltar, 23 personer. Tanken är att uppmuntra innovation som bidrar till samhällsnytta. Den här gången arrangeras Considition i samarbete med Riksbyggen.

- Hållbara städer är en av de mest avgörande frågorna i dag. Digitalisering, innovation och AI är alla viktiga beståndsdelar i framtidens hållbara samhälle, säger Amir Chizari, IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen. 
  
Årets vinnare får åka till London för att lära sig mer om smarta, mobila och hållbara städer under Smart City Summit - där företag som bland andra Tesla, Uber och Google gästar.

Considition går att uppleva på plats på Consids kontor på bland annat Stureplan i Stockholm, Avenyn i Göteborg och Stortorget i Malmö. Det går också bra att ta sig till något av Riksbyggens kontor som för kvällen håller öppet. Tävlingen direktsänds också på Twitch med livestudio.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hållbara städer
Hållbara städer
Ladda ned bild

Länkar

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Jönköping, Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Ljungby, Sundsvall, Nyköping, Gävle, Värnamo, Kalmar, Borås, Karlstad och Växjö. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1000 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum