Svenska Friidrottsförbundet

Världsårsbästa av Khaddi Sagnia i säsongsdebuten: "Det bådar gott inför framtiden"

Dela
Khaddi Sagnia fick en grym start på inomhussäsongen på den lilla längdhoppstävlingen Kvilles hopptävling i Göteborg. Hon hoppade 6.75 i första omgången, vilket inte bara innebar en kanonstart på säsongen utan även nytt världsårsbästa.

Ullevis Khaddi Sagnia inledde sin längdsäsong inomhus med ett jättehopp på en träningstävling hemma i Göteborg på torsdagkvällen den 25 januari. Khaddi hoppade 6.75 i första omgången vilket är två centimeter längre än jamaicanskan Ackelia Smiths tidigare världsårsbästa på 6.73.

– Det känns jättebra. Säsongen är fortfarande ung, men jag är jätteglad som fick en så fin inledning som denna, samt att känslan är bra. Det bådar gott inför framtiden, säger en glad Khaddi Sagnia. 

Att Khaddi är i fysisk storform visade hon tidigare i januari när hon sprang 60 meter på det nya personbästat 7.25, som också var fjärde tiden i Sverige någonsin. 

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum