Håll Sverige Rent

Världscupen i Hammarbybacken miljömärkt av Håll Sverige Rent

Dela

När världscupen för första gången körs i Hammarbybacken görs det med miljön i åtanke. Tävlingen är nämligen ett Miljömärkt Event. Det är Håll Sverige Rent som ligger bakom miljömärkningen, som bland annat innebär krav på insatser för att motverka nedskräpning.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att en Världscup valt att miljömärkta tävlingen. Miljömärkningen är att kvitto på att tävlingen vill minska sin miljöpåverkan och nedskräpningen runt omkring, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

För att bli godkänt som ett Miljömärkt Event ska ett antal kriterier inom olika områden uppfyllas. Det handlar om allt från inköp av varor till servering av vegetarisk mat och insatser för att minska nedskräpningen.

Det är första gången som den alpina världscupen kommer till den svenska huvudstaden och Hammarbybacken. Det är den alpina världscupens parallellslalomtävling för herrar och damer som körs.

Förra året miljömärktes 70 event i Sverige av Håll Sverige Rent med märkningen Miljömärkt Event. Andra stora sportevenemang som är miljömärkta är Vasaloppet, Vansbrosimningen och Vätternrundan.

– Det är många sporttävlingar som är intresserade av att miljömärkningen, inte minst eftersom nedskräpning ofta är ett problem som man har bestämt sig för att motverka, säger Johanna Ragnartz.

För frågor om Håll Sverige Rents Miljömärkt Event:

Julia Engqvist, projektledare Miljömärkt Event, Håll Sverige Rent
julia.engqvist@hsr.se eller 0708 63 33 18

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum