Svenska Orienteringsförbundet

Världscupen, junior-VM och ungdoms-EM flyttas till Sverige

Dela

Tre stora skidorienteringstävlingar – världscupens första omgång, junior-VM och ungdoms-EM – flyttas på grund av snöbrist från Lettland till Västerbotten. "Trist för letterna, men jättekul för oss att få de här tävlingarna", säger förbundschef Susanne Söderholm.

Den milda vintern omöjliggör tävlande i skidorientering i lettiska Madona. Där var det tänkt att världscupens premiärrunda, junior-VM samt ungdoms-EM skulle avgöras i början av februari.

Nu flyttas tävlingarna istället till Vindeln, fem mil nordväst om Umeå, där SM-tävlingar ändå skulle arrangeras i slutet av februari. Aktuella tävlingsdatum är 22-26 februari och för arrangemanget svarar Umeå Orienteringsklubb och SK Björnen, Vindeln.

Tävlingarna kommer att bjuda på fyra olika tävlingsdiscipliner: sprint-, lång- och medeldistans med masstart, samt stafetter. Dessutom blir det SM tävlingar på sprint- och långdistans för ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner under de två första tävlingsdagarna.

- Det är klart att det blir en tuff uppgift för oss som arrangörer att sy ihop det här med bara en månads varsel, men vi har många duktiga funktionärer och genom samarbetet mellan Umeå OK och SK Björnen så kan vi dela upp arbetet på ett bra sätt, säger tävlingsledaren Andreas Lundholm.

Alla tävlingsdistanserna kommer att köras i Vindeln med Fritidscentrum som bas, men ett par av tävlingarna kommer att ha start och mål kring Abborrtjärn några kilometer norr om Vindeln.

- Vi kommer att kunna bjuda på bra och utslagsgivande terräng med blandad kupering från flack tallhed till rejäla backar kring sandåsarna kring Abborrtjärn, säger Pär Norén som är ansvarig för det spårsystem som ska köras.

- Trist för letterna, men jättekul för oss att få de här tävlingarna, säger förbundschef Susanne Söderholm, som är imponerad och stolt över hur snabbfotat de svenska arrangörsklubbarna agerar.

- Det här kräver oerhört mycket arbete på kort tid. Kul att se vilken kraft det finns i våra klubbar!

Kontakter

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 86 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum