Consid

Världsomspännande hackathon avgjort

Dela

Årets upplaga av hackathonet Considition avgjordes under torsdagskvällen när 21 årige Filip Björnåsen, från Mölnlycke, knackade hem segern. Hackathonet hade rekordmånga deltagare, över 300 personer fördelade på 182 lag. Målet var att ta fram nya innovativa och hållbara lösningar för framtidens e-handel.

-Det var otroligt spännande att vara med och att dessutom vinna. Det kändes rätt stabilt från början. Min strategi var att ge allt från första sekund, säger Filip Björnåsen som till vardags är programmerare på 3bits Consulting AB.

Filip Björnåsen.

”Gillden" hade Filip Björnåsen döpt sitt lag till. På andra plats kom laget ”Tanga” med Henrik Hellenborg, konsult, och Karin Langman, Svea Ekonomi, från Täby. På tredjeplats hamnade "Reinventors of Wheels” med Mattias Andersson, Karlskrona, och Sam Vajedi från Göteborg.

Årets Considition var ett  AI/ML-hackathon för att ta fram nya innovativa och hållbara lösningar för framtidens e-handel. Considition arrangerades i år tillsammans med det svenska teknikföretaget Budbee.

Peter hellgren, vd Consid.

– Den ökande e-handeln är en av de stora digitala samhällsomvälvningarna som vi befinner oss mitt i. Det är otroligt spännande att årets Considition gick ut på att hitta hållbara och innovativa lösningar för att effektivisera e-handelslogistiken. Målet var att skapa algoritmer för att effektivisera logistiken och att göra den mer hållbar, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

2020 blev året då den svenska e-handeln fick en extrem fartökning. Svenskarnas överflyttning av allt fler köp till nätet hade börjat redan tidigare – men coronapandemin accelererade den utvecklingen ytterligare. Under helåret 2020 ökade handeln med 40 procent och den sammanlagda försäljningen hamnade på 122 miljarder kronor, enligt E-barometerns årsrapport för 2020, sammanställd av Postnord i samarbete med Svensk Digitalhandel och HUI Research.


En stor utmaning för alla e-handelsföretag är logistiken. Kunderna kräver snabba leveranser, gratis returhantering och flexibla leveransavtal. Det ska vara billigt, kundcentrerat och miljövänligt.

– De tävlande i årets upplaga av Considition skulle optimera leveransflöden, underlätta budbilschaufförers beslutsfattande i realtid och öka den miljömässiga hållbarheten genom att skapa innovativa självlärande algoritmer. Gamification-delen av utmaningen kan liknas vid en väldigt avancerad version av det klassiska spelet Tetris, säger Axel Möller, CTO på Budbee.

Consid har tidigare anordnat hackathonet tillsammans med bland andra Riksbyggen, IRONMAN och Globhe Drones. I år är det alltså Budbee som varit med och format den hållbarhetsnära utmaningen som ska lösas med hjälp av de tävlandes algoritmer.

Vinnarna av kodtävlingen får åka på en weekend till Baltimore, Maryland, USA i juli 2022 för att besöka International Conference on Machine Learning (ICML).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Lund, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Kristianstad, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 300 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum