Lexus

Världspremiär för Lexus LC 500 Convertible

Dela

En helt ny cabriolet för en enastående körupplevelse med såväl taket nedfällt som uppe. Nya Lexus LC 500 Convertible har världspremiär på Los Angeles Auto Show och levererar inte bara världsunik utstrålning – utan också en ny nivå av prestanda.

I dag, 20 november, debuterar den mycket efterlängtade cabriolet-versionen av Lexus LC på Los Angeles Auto Show i USA. Modellen representerar den pågående evolutionen för Lexus och flyttar fram positionerna på resan mot ett globalt förstklassigt livsstilsvarumärke. Nya LC 500 Convertible levererar både köregenskaper i världsklass och berikar förarens livsstil genom sin utstrålning.

Nya Lexus LC 500 Convertible tar plats som företagets främsta flaggskepp tillsammans med sitt coupésyskon LC. Exteriördesignen kombinerar coupéns unika taklinje med karaktären av en cabriolet och ger en vacker siluett oavsett om taket är upp- eller nedfällt. Suffletten består i sig av fyra lager för optimal ljudisolering och är dessutom tillverkad i de absolut främsta materialen för att garantera passform och undvika skrynklor. Taket tar 15 sekunder att öppna, 16 sekunder att stänga och det kan göras i hastigheter upp till 50 km/h.

Klimatkontrollen Lexus Climate Concierge anpassar automatisk luftkonditioneringen, sätesvärmen, värmen i nacken och den uppvärmda ratten för optimal temperatur åt förare och passagerare, oavsett om taket är upp- eller nedfällt. LC 500 Convertible ska erbjuda samma höga komfort som sitt coupésyskon, oavsett årstid och temperatur. Bilen mäter 4,76 meter på längden, 1,92 meter på bredden och 1,35 meter på höjden.

För att garantera vridstyvheten har både kaross och chassi förstärkts. Bland annat genom ny placering och utformning av den bakre stötdämparinfästningen samtidigt som nya förstärkningar av både magnesium och aluminium under karossen både ökar vridstyvheten och garanterar lägsta möjliga vikt. Resultatet är förstklassig prestanda med maximal kvickhet.
För att ytterligare förstärka den exteriöra designen har bakdelen höjts och breddats för att skapa en ännu mer dynamisk siluett och förstärka den låga och breda karossen.

Motorn, en 5.0-liters V8, tillsammans med den tio-växlade DirectShift-växellådan ger lika mjuk som direkt acceleration och karaktären förändras beroende på förarens inställningar. Lika komfortabel och följsam som LC 500 Convertible kan vara, lika som vass och snabb blir den när föraren så vill. För att ytterligare förstärka ljudet av V8-motorn är bilen dessutom utrustad med ljudgenerator som vidareförmedlar motorljudet till kupén samtidigt som ventiler i avgassystemet kan förstärka ljudet. Men systemet fungerar också som aktiv ljudbegränsade (Active Sound Control) som kan sänka och begränsa ljudet när lägsta möjliga ljudnivå är önskad. 

Nya LC 500 Convertible är planerad att finnas beställningsbar sommaren 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Omtänksamhet, hantverksskicklighet och innovation är tre av ledorden som genomsyrat lyxbilsföretaget Lexus sedan det grundades 1989. I dag finns Lexus representerat på 90 marknader runt om i världen och det är genom design och passion som Lexus effektiviserar och skapar extraordinära upplevelser även långt utanför bilvärlden.

Lexus ingår i Toyota Motor Corporation och 99 % av Lexus försäljning i Sverige är elhybrider.

Följ Lexus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lexus

Lexus Electrified: Premiär för framtidens elbilar från Lexus23.10.2019 05:00:00 CESTPressmeddelande

På Tokyo Motor Show presenterar Lexus i dag sin vision ”Lexus Electrified”, som beskriver elektrifieringen av företagets framtida fordon. Det första exemplet är den batteridrivna elbilen Lexus LF-30 Electrified Concept, som får världspremiär på mässan. Med avancerad självkörande teknik, utsläppsfri prestanda och en rad unika innovationer ger den en försmak av det kommande decenniets elektrifierade Lexus-bilar.

Premiär för nya Lexus LY 650: En yacht för extraordinära upplevelser8.10.2019 11:46:54 CESTPressmeddelande

En 65 fot lång yacht, baserad på konceptbåten Lexus Sport Yacht Concept från 2017, med unik design och superb prestanda – och Lexus senaste bidrag för att erbjuda nya innovativa och enastående upplevelser bortom bilvärlden. Genom avancerad teknik och hantverksskicklighet har Lexus, tillsammans med Marquis Yachts, skapat en upplevelse för att överträffa förväntningarna – även till sjöss. Det är en yacht som fångar Lexus CRAFTED-filosofi med största vikt på detaljer och omtänksamhet.