Frölunda Torg

Världsunik butik på Frölunda Torg framröstad: Tatuering och vintagekläder i neonrosa

Dela

Världens första butik vars innehåll bestämts av besökarna – i helgen öppnade den. Som första köpcentrum i världen lät Frölunda Torg sina besökare rösta fram ett helt nytt butikskoncept. Resultatet? En neonrosa tatuerings- och secondhandbutik med namnet The ink ‘n vintage shop.

Foto: Frölunda Torg
Foto: Frölunda Torg

Världens första butik där besökarna bestämt allt – nu är dess innehåll klart. Framröstat av besökarna, som fick bestämma allt från vad som skulle säljas till butikens inredning och personalens kläder. Köpcentrumet fick in över 3000 förslag på vad butiken skulle sälja.

Juryn enades om det som var mest populärt i omröstningen. Resultatet: en kombinerad tatueringsstudio och second hand-butik – i en neonrosa lokal med en vägg i fuskpäls och personal klädda i hawaiiskjortor.

– Är det second hand våra besökare vill ha så ska de naturligtvis få det. Att också plocka in en tatuerare går i linje med vår strategi kring upplevelsebaserad marknadsföring. Vi vill erbjuda kunderna mer än bara shopping, säger Johanne Gabrielson, marknadschef på Frölunda Torg.

Idégivare till kampanjen är byrån Dear Friends, som menar att kampanjen varit ett bra sätt att lära känna målgruppen bättre:

– Vi vet att konsumenter efterfrågar transparenta varumärken och med den här kampanjen tog vi det steget längre och lät målgruppen vara med och bestämma. Resultatet blev inte bara en annorlunda butik, vi har också lärt oss massor om vad målgruppen vill ha, det tar vi med oss till framtida projekt, säger Sandra Bohlin, art director på Dear Friends.

Det som skulle kunna uppfattas endast som en rolig aktivitet har en större betydelse för Frölunda Torg:

– Vi ville skapa en upplevelse utöver det vanliga. vi vill ju vara ett annorlunda köpcentrum som överraskar och bjuder på nya upplevelse för våra besökare, och det kändes spännande att låta dom vara med och påverka vårt utbud, säger Johanne Gabrielson, marknadschef, Frölunda Torg.

Butiken kommer till att börja med att hållas öppen en månad, likt en popup-butik. Men tanken är på sikt att den kan bli permanent.

Bilder

Foto: Frölunda Torg
Foto: Frölunda Torg
Ladda ned bild
Foto: Tommy Öhman
Foto: Tommy Öhman
Ladda ned bild
Foto: Tommy Öhman
Foto: Tommy Öhman
Ladda ned bild
Foto: Tommy Öhman
Foto: Tommy Öhman
Ladda ned bild

Om

Frölunda Torg
Frölunda Torg

421 42 Västra Frölunda

http://frolundatorg.se/

Frölunda Torg är ett av Göteborgs största och samtidigt mysigaste köpcentrum beläget i närheten av havet och stadens södra skärgård. Här finns ca 200 butiker, ett brett utbud av välkända varumärkesaffärer, marknadsledande kedjor och små specialbutiker under ett tak. Bilparkering är fri i tre timmar och spårvagn och buss stannar precis utanför entrén.

Välkommen!

Följ Frölunda Torg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Frölunda Torg

Tre nytillskott på Frölunda Torg i vår23.4.2020 09:33:46 CESTPressmeddelande

Coronakrisen har drabbat inte minst restaurangnäringen – men Glenn Sportsbar har nu öppnat på köpcentrumet Frölunda Torg i Göteborg. Därmed får det redan stora utbudet av restauranger ett välkommet nytillskott. – Att vi nu kan bredda utbudet med en sportbar känns både efterlängtat och spännande, säger Tobias Heurlin, biträdande Centrumchef Frölunda Torg. Två nya butiker öppnar även inom kort på köpcentrumet: skokedjan Skechers och zoobutiken Arken Zoo.

Unik energianläggning på Frölunda Torg invigd: producerar nio andelar energi för varje andel köpt elenergi16.10.2019 08:30:00 CESTPressmeddelande

Frölunda Torgs gröna jätteinvestering i förnybar energi, Geo Sol, invigdes nyligen i närvaro av politiker från miljö- och klimatnämnden i Göteborgs stad. – Vi producerar nästan nio andelar energi för varje andel köpt elenergi. Vi har hittills producerat över 1100 MWh energi i form av värme, kyla, tappvarmvatten och elektricitet från solcellerna, säger Henrik Pihlblad, teknisk chef Skandia Fastigheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum