Värmdö Kommun

Värmdö backar något i Svenskt Näringslivs företagarundersökning

Dela

I jämförelse med fjolårets rekordmätning får Värmdö ett lägre sammanfattande omdöme gällande det lokala företagsklimatet.

Varje år mäter Svenskt Näringsliv drygt 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen. I årets enkät höjer sig Värmdö något när det gäller bredband och brottslighet/otrygghet, samt ligger kvar på samma nivåer som föregående år gällande kommunens attityder, upphandling samt service och bemötande. Dock får Värmdö sämre betyg inom flera områden, bland annat när det gäller infrastruktur, dialogen med kommunens beslutsfattare och information till företagare. Förbättrad lokal infrastruktur är den mest prioriterade frågan för att förbättra företagsklimatet enligt Värmdöföretagen.

-       Näringslivet i kommunen är oerhört viktig för kommunen och hela Sverige. Vi tar till oss alla synpunkter som kommer i alla former för att fortsatt utveckla vårt näringslivsklimat. Givetvis ska vi fortsätta den positiva trend som vi såg i förra årets mätning och jobba strukturerat med den återkoppling som vi kan få fram genom årets mätning. Dialog, handläggningstider och information borde inte vara så svårt att förbättra då det handlar om vår, kommunens, vilja och inställning, det är däremot svårare med infrastrukturen som hänger ihop och ägs av andra myndigheter och som vi ständigt kämpar för att påverka, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den företagsklimatsranking som presenteras i september baseras bland annat på enkätsvaren där företagare får ge sina synpunkter på attityderna till företagande, kommunens service och tillämpningen av lagar och regler. Värmdö kommun använder resultatet, i kombination med andra undersökningar, i sitt arbete att förbättra det lokala företagsklimatet. Nu ska det systematiska arbetet fortsätta och utvecklas.

-       Smartare Värmdö är en av satsningarna för att fortsätta arbetet med att lösa företagens utmaningar och tillsammans med näringslivet ska vi skapa goda förutsättningar för företagande i kommunen. Företagarnas synpunkter är ett värdefullt verktyg i vårt fortsatta förbättringsarbete till ett bättre företagsklimat, säger Ulla Rådling, Tf Näringslivschef.

Om undersökningen.

Enkätresultat och annan information finns på Svenskt Näringslivs webbplats www.foretagsklimat.se

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum