Värmdö Kommun

Värmdö begär möte med Trafikverket

Dela

I ett brev till Trafikverket anser Värmdö kommun att myndigheten måste prioritera infrastrukturen på Värmdö och kommunen begär därför ett möte mellan ledande företrädare för att diskutera Värmdös infrastruktur och konkreta åtgärder som måste prioriteras. Kommunen anser att satsningar på vägarna är långt eftersatta och pekar ut en rad åtgärder som behöver komma på plats både kortsiktigt och långsiktigt.

I brevet lyfter kommunen bland annat sårbarheten och konsekvenserna vid incidenter på flera av kommunens vägar. Exempelvis anges vägbommarna på Grisslingerakan som ger stor påverkan i hela trafiknätet vid tekniska problem samt sårbarheten vid trafikolyckor på Stavsnäsvägen. Kommunen lyfter även framkomlighetsproblemen i Mölnvik köpcentrum, kapacitetsbrister på Skärgårdsvägen genom Hemmesta samt kapacitetsbristerna på Farstabron där köbildningen stundtals sträcker sig till trafikplats Orminge.

- Värmdös infrastruktur är kraftigt eftersatt och berör alla värmdöbor. Östra delen av länet har inte prioriterats i tillräckligt hög utsträckning och är oerhört sårbar. Vi vill få till en tätare dialog för att få samsyn i våra utmaningar, säger Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen lyfter även att Värmdös begränsade trafiksystem försvårar för arbetspendlingen och resandet inom kommunen. Begränsningarna hindrar även den framtida bebyggelseutvecklingen då kommunen inte kan planera framtida bebyggelseutveckling öster om Grisslingerakan.


- Vi kommer att fortsätta arbetet med att proaktivt driva frågan kring vår infrastruktur. Det är en viktig hörnsten i ett modernt samhällsbygge, säger Cecilia Lejon, Kommundirektör, Värmdö kommun.

Nyckelord

Kontakter

Moa ÖhmanAvdelningschef, Översiktsplanavdelningen

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08 - 570 485 82moa.ohman@varmdo.se

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08-570 471 20deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum