Värmdö Kommun

Värmdö kommun 7:e bästa kommun 2021

Dela

Bostadslistan har nu presenterat sin ranking i Sveriges bästa kommun. Värmdö kommun är rankad nummer 7 av 290 kommuner.

Undersökningen

Bostadslistan har med hjälp av Statistiska centralbyrån sammanställt och jämfört Sveriges 290 kommuner utifrån 9 kategorier och 28 dataset*. Kategorierna är jämställdhet, miljö, trafikolyckor, kriminalitet, hälsa, bostad, utbildning, inkomst och arbetsmarknad.

Värmdö kommun placering

Värmdö kommun har en 7:e plats. Första platsen har grannkommunen Vaxholm.

En kommuns ranking inom individuella kategorier fastställs med hjälp av ett indextal, som är baserat och uträknat från alla de dataset Bostadslistan har använt. Desto lägre tal - desto bättre. Värmdö kommun bästa index var inom kategorin miljö med 0,53 i index. I kategori miljö mäts slutanvändning energi bland flerbostadshus samt småhus, vattenförekomster med god status, andel elbilar och bilar.

”Vi är så stolta över vårt arbete och det är så roligt att få se ett kvitto på det. Vi har många miljö- och klimatinvesteringar på gång under 2021, bland annat kring laddstolpar, solceller och mycket mer som ligger i linje med våra mål för 2030” säger Cecilia Lejon, kommundirektör.

Utöver det har kommunen bra index i trafikolyckor och inkomst. Där mäts trafikolyckor med räddningsinsatser och mediannettoinkomsten samt ekonomiskt utsatta äldre över 65+.

Läs mer om rankingen och undersökningen på: https://bostadslistan.se/blogg/sveriges-basta-kommun/

*Dataset är samlingar med strukturerad data som kan laddas ned och bearbetas vidare.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

En bostadskö som prioriterar Värmdöborna9.6.2021 16:34:45 CEST | Pressmeddelande

För att förbättra Värmdöbornas möjligheter att få en bostad genom det kommunala bostadsbolaget VärmdöBostäder föreslås på kommande kommunstyrelse en förändrad inriktning för hur bolagets bostäder ska förmedlas. Under förutsättning att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget kommer VärmdöBostäder få ett tydligare uppdrag att i första hand förmedla lägenheter till boende i Värmdö kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum