Värmdö Kommun

Värmdö kommun bjuder in anbud för hemtjänst

Dela

Värmdö byter upphandlingsform för hemtjänst och bjuder nu in till att lämna anbud. Målet är att höja kvaliteten och öka tryggheten för hemtjänsttagarna samt minska administrativa kostnader.

Upphandlingen kommer att genomföras enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling) och syftar till att skapa en stabil och hållbar hemtjänstmarknad på lång sikt. Det ska också minska risken för att hemtjänsttagarna ska tvingas byta utförare samt öka utförarnas planeringsförutsättningar.

Marknaden var under våren 2020 delaktig genom RFI (Request for information) i form av skriftliga frågor till leverantörer och branschorganisationer samt dialoger med potentiella utförare. Utifrån dialogerna har ett upphandlingsunderlag arbetats fram där det tagits hänsyn till olika parametrar som geografisk uppdelning, ersättningszoner och ersättningsmodell. Upphandlingen omfattar flera geografiska områden där det finns möjlighet att lämna anbud på ett eller flera områden. 

Tidplan

Kvartal 1 2021: Upphandlingen annonseras
Kvartal 2 2021: Anbud kommer in, utvärdering, tilldelningsbeslut
Kvartal 3-4 2021: Under förutsättning att upphandlingen inte blir överprövad planeras införande under hösten 2021.

Ta del av beslutsunderlag och andra handlingar kopplade till ärendet här

Ta del av upphandling och aktuella upphandlingsdokument här

Följ projektet på: www.varmdo.se/hemtjanstprojektet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum