Värmdö Kommun

Värmdö ökar i nationell mätning av företagsklimat

Dela

Företagare ger kommunens myndighetsutövning höga betyg. Det visar Sveriges Kommuner och Regioners nationella kvalitetsmätning av kommuners myndighetsutövning och service mot företag som publicerades tidigare idag. Värmdö ökar från 71 i indexvärde till 74, och ökar sin ranking från plats 140 till 108. Det innebär att Värmdö klättrar 32 placeringar.

Öppna jämförelser Företagsklimat ger en bild av företagens upplevelse av kommunens myndighetsservice. I fokus står upplevd kvalitet genom mätning av företagarnas nöjdhet (NKI).

-          Underbart att äntligen se ett större lyft. Det är ett kvitto på vårt ihärdiga arbete för ett bättre företagsklimat och framför allt hoppas jag att detta leder till att företagarnas inställning till kommunen stärks. Värmdös företag är våra jobbskapare och det är en insikt som ska genomsyra kommunens arbete, säger kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M).

De myndighetsområden som mäts är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. De serviceområden som mäts är information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

-        Årets mätning visar att Värmdö får högre NKI-resultat än förra året och det är ett erkännande för att Värmdö kommun gör saker som företagen uppskattar. Det är en styrka att myndighetsservicen är prioriterad i kommunen och att vi tar frågorna på allvar med ett ständigt fokus på vad vi kan göra bättre, säger Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö.

Nöjd Kundindex (NKI) visar att företagens upplevelse av service och myndighetsutövning ligger på ett högt NKI-betyg med ett värde av 74. Det serviceområde där kommunen får bäst betyg är bemötande med ett NKI-värde på 82, ett mycket högt NKI-värde. De flesta myndighetsområden ligger på höga nivåer, med ett NKI-värde över 75. Värmdö kommun ökar i kommunrankingen, från plats 140 till 108.

Insikt är en servicemätning för att mäta företagens upplevelse och nöjdhet, Nöjd Kund Index, av kommuners myndighetsutövning. En enkät skickas till företagare som haft ett avslutat myndighetsärende med kommunen under mätåret.

Läs mer om undersökningen på Sveriges Kommuner och Regioner

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum