Värmdö Kommun

Värmdös Nattvandrare tilldelas Utmärkelse för social insats

Dela

Utmärkelsen för social insats syftar till att uppmärksamma goda insatser eller förebilder i samhället inom det sociala området. Nattvandrarna Värmdö tilldelas utmärkelsen för att deras arbete går i linje med socialnämndens förebyggande insatser för barn och unga.

- Nattvandrarna gör ett fantastiskt arbete för att bidra till trygghet för våra barn och unga. De är inspirerande eldsjälar och goda förebilder för både unga och andra vuxna, säger Marie Bladholm (M), socialnämndens ordförande.

Valet av Nattvandrarna Värmdö motiveras med att de oförtrutet, år efter år, fortsätter sitt arbete med att skapa trygghet för och dialog med Värmdös unga medborgare:

Nattvandrarna Värmdös arbete går i linje med att stärka socialnämndens arbete gällande förebyggande insatser för barn och unga. Nattvandringsvärdarna har på ett förtjänstfullt sätt styrt upp verksamheten och genomför nattvandringar trots att det ett flertal gånger inte funnits deltagande föräldrar eller andra vuxna över 20 år. Nattvandrarna genomsyras av riktiga eldsjälar som skapar trygghet och är goda förebilder för kommunens ungdomar.

Uppmärksammas på kommunfullmäktige

Utmärkelsen kan tilldelas en person eller ideell förening/organisation i Värmdö kommun som bedriver aktivt arbete för kommunens invånare inom det sociala området som bidrar med olika former av stöd eller hjälp för kommunens invånare.

Prissumman uppgår till 20 000 kronor och utdelning av utmärkelsen sker vanligtvis i samband med Vi på Värmdöfestivalen och nationaldagsfirandet den 6 juni. Festivalen är uppskjuten på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och därför kommer Nattvandrarna Värmdö att motta sitt pris i samband med kommunfullmäktiges möte den 27 maj.

Nyckelord

Kontakter

Marie Bladholm (M)Ordförande Socialnämnden / kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

marie.bladholm@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Växel: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se/

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum