Värmdö Kommun

Värmdös positiva trend i Svenskt Näringslivs företagarundersökning fortsätter

Dela

Kommunens företagare ger i årets mätning det högsta sammanfattande omdömet av det lokala företagsklimatet någonsin.

Värmdö får ett något högre sammanfattande omdöme i den årliga undersökningen om det lokala företagsklimatet. Företagen upplever att företagsklimatet i kommunen har blivit bättre på senare år.

- Mycket glädjande. Om än en liten förbättring är det tredje året i rad som vi förbättrar oss och får det bästa omdömet någonsin. Det är bra att vårt målmedvetna och strategiska arbete med att förbättra företagsklimatet ger resultat. Vi har de senaste åren fokuserat på att förbättra dialogen med företagen och på vår service i samband med myndighetsutövningen och i vår kontakt med företagen, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den företagsklimatsranking som presenteras i september baseras bland annat på enkätsvar där företagare får ge sina synpunkter på attityderna till företagande, kommunens service och tillämpningen av lagar och regler kommunen. Det sammanfattande omdömet visar att företagarna upplever ett allt bättre lokalt företagsklimat. Nu ska det systematiska arbetet fortsätta och utvecklas.

- Vårt inkluderande näringslivsarbete med fokus på företagsservice innebär att vårt förändringsarbete systematiskt, medvetet och gemensamt inom hela förvaltningen. Nu ser vi att det här fortsätter att ge resultat och det är mycket glädjande, säger Cecilia Lejon.

En företagares beslut om att växa, anställa eller avsluta sin verksamhet påverkas av företagets omgivning. Därför spelar det stor roll hur en kommun väljer att arbeta med det lokala företagsklimatet samt förbättringar med den lokala infrastrukturen.

- Jag vill tacka alla företag som har svarat på enkäten, som är ett värdefullt verktyg i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Det är glädjande att den positiva trenden av det sammanfattande omdömet fortsätter, säger Värmdö kommuns nya näringslivschef Marcus Nybom.

Om undersökningen

Syftet med Svenskt Näringslivs enkätundersökning är att låta företagare i var och en av Sveriges 290 kommuner ge sin bild av hur de tycker företagsklimatet i den egna kommunen är. Över 32 000 företagare i landets kommuner medverkade i årets undersökning. Enkätresultaten ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner som presenteras den 22 september.

Enkätresultat och annan information finns på Svenskt Näringslivs webbplats www.foretagsklimat.se

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08-570 471 20deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Fungerande kollektivtrafik av yttersta vikt för Värmdö16.6.2021 18:27:57 CEST | Pressmeddelande

I och med de trafikförändringar som planeras i SL-trafiken 2021/2022 har Värmdö kommun beretts tillfälle att yttra sig. En fungerande kollektivtrafiken är av yttersta vikt för Värmdö, en expanderande kommun med delvis utmanade infrastruktur och en stor och varierad geografisk yta, fastslås i yttrandet. Vidare ser man även behovet av ett betydligt större kollektivtrafikutbud i Värmdö kommun i närtid.

En bostadskö som prioriterar Värmdöborna9.6.2021 16:34:45 CEST | Pressmeddelande

För att förbättra Värmdöbornas möjligheter att få en bostad genom det kommunala bostadsbolaget VärmdöBostäder föreslås på kommande kommunstyrelse en förändrad inriktning för hur bolagets bostäder ska förmedlas. Under förutsättning att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget kommer VärmdöBostäder få ett tydligare uppdrag att i första hand förmedla lägenheter till boende i Värmdö kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum