Värmdö Kommun

Vårt Smartare Värmdö-podden, hur välfärd byggs på smartare sätt

Dela

Värmdö kommun bygger nu välfärd på ett nytt sätt, varför då? Eftersom vi blir fler äldre och färre i arbetsför ålder, och därmed får mindre skatteintäkter till Värmdö kommun måste vi tänka nytt om vi ska kunna leverera välfärd utan att tumma på servicen till dig som kommuninvånare, besökare och företagare. I Vårt Smartare Värmdö-podden kommer vi berätta hur.

Vi vill gärna dela med oss av vad vi gör, varför vi gör det och hur vi gör till dig som invånare och företagare i kommunen och även till dig som är intresserad av framtiden inom kommunal utveckling. Vårt Smartare Värmdö-podden sätter förstoringsglaset på vårt arbete. Avsnitten kommer därför fokusera på olika ämnen och pågående aktiviteter inom våra verksamheter där såväl medarbetare som invånare och företagare medverkar. Vårt första avsnitt heter Varför behöver vi bli ett Smartare Värmdö där kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör samtalar med vår kommundirektör Cecilia Lejon.

Podden hittar du där poddar finns eller på vår sida www.smartarevarmdo.se där du kan följa vår resa framåt och läsa mer om pågående och kommande insatser.

 

Nyckelord

Kontakter

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande, Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:08-570 471 20deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Fungerande kollektivtrafik av yttersta vikt för Värmdö16.6.2021 18:27:57 CEST | Pressmeddelande

I och med de trafikförändringar som planeras i SL-trafiken 2021/2022 har Värmdö kommun beretts tillfälle att yttra sig. En fungerande kollektivtrafiken är av yttersta vikt för Värmdö, en expanderande kommun med delvis utmanade infrastruktur och en stor och varierad geografisk yta, fastslås i yttrandet. Vidare ser man även behovet av ett betydligt större kollektivtrafikutbud i Värmdö kommun i närtid.

En bostadskö som prioriterar Värmdöborna9.6.2021 16:34:45 CEST | Pressmeddelande

För att förbättra Värmdöbornas möjligheter att få en bostad genom det kommunala bostadsbolaget VärmdöBostäder föreslås på kommande kommunstyrelse en förändrad inriktning för hur bolagets bostäder ska förmedlas. Under förutsättning att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget kommer VärmdöBostäder få ett tydligare uppdrag att i första hand förmedla lägenheter till boende i Värmdö kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum