Region Uppsala

Varuförsörjningsnämnden svarar om material

Dela

Varuförsörjningsnämnden ser positivt på distributörens förslag till åtgärder för att komma tillrätta med problemen med försörjning av förbrukningsmaterial. Det framgår av den skrivelse som idag har skickats från varuförsörjningsnämnden till distributören.

–  Vi är positiva till deras förslag till åtgärder, men vi delar inte deras syn när det gäller kostnaderna och hur de ska fördelas. Vi anser också att arbetet behöver gå fortare. Enligt vår bedömning bör distributionen kunna fungera i enlighet med avtalet inom en månad om man genomför de förslag som ligger, säger Behcet Barsom (KD), ordförande för varuförsörjningsnämnden.

–  Vi har fortfarande uppfattningen att distributören har ansvar för den uppkomna situationen, men vårt fokus just nu är att föra konstruktiva samtal och tillsammans hitta en fungerande lösning.

Nyckelord

Kontakter

Behcet Barsom (KD), ordförande varuförsörjningsnämnden, tel 0730-77 77 36
Tommy Levinsson (S), vice ordförande varuförsörjningsnämnden, tel 072-153 00 82

För att ta del av skrivelsen i dess helhet, skicka ett e-brev till: begaran.handling@regionuppsala.se

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Varuförsörjningsnämnden är den politiska nämnden för Varuförsörjningen, som är ett samarbete mellan regionerna Dalarna, Västmanland, Sörmland, Uppsala och Örebro med syfte att förse vården och tandvården med förbrukningsartiklar av engångskaraktär.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum