Upplands Väsby kommun

Väsby är fyra i surfligan

Dela

I Upplands Väsby har 95,7 procent av hushållen möjligheten att surfa med minst 100 Mbit/sekund. Det innebär en fjärdeplats i täckningstoppen för storstadskommuner i Sverige.

Regeringen har ett trestegsmål då det gäller internetuppkoppling i Sverige. Det första delmålet är att 95 procent av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år 2020. Den senaste mätningen av Post- och Telestyrelsen visar att det endast var 77 procent i Sverige som hade tillgång till den hastigheten i oktober 2017. I Upplands Väsby har 95,7 procent av hushållen tillgång till internetuppkoppling med minst 100 Mbit/sekund, vilket innebär en fjärde plats bland storstadskommunerna i Sverige.

- Vi har jobbat i tio år med att Väsbyborna ska ha tillgång till snabbt internet, säger Per-Ola Lindahl, biträdande kommundirektör. Kommunens strategi har varit att underlätta för leverantörer att gräva ner fiber, t ex har vi grävt ner tomrör då vi byggt en cykelbana eller gjort andra arbeten så vi underlättar för framdragning av fiber.

Upplands Väsby kommun har alltså gett förutsättningar för fibertäckning, men det är privata aktörer som lagt fiberkablar och tillhandahåller internetuppkoppling.

- Det finns många företag som kan tillhandahålla bredbandsuppkoppling, fortsätter Per-Ola Lindahl. Det är en viktig angelägenhet att förse våra kommuninnevånare med snabb uppkoppling och då vill vi från kommunens sida stötta det arbetet.

Det finns idag bara ett stråk som är utan bredband och det är från Runsa till Sättra, ungefär i linje med Upplandsleden.

Kontakt: Per-Ola Lindahl, biträdande kommundirektör, 08-59097035

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum