Upplands Väsby kommun

Väsby avancerar mot topp tio i årets kommunranking

Dela

Upplands Väsby klättrar på listan över Sveriges mest företagsvänliga kommuner och närmar sig topp tio. Det visar Svenskt näringslivs årliga kommunranking som presenteras i dag.

Upplands Väsby kommun klättrar sju placeringar till plats elva och närmar sig topp tio i landet. Även i Stockholms län avancerar Väsby och hamnar på en tredje plats efter Sollentuna och Solna.

- Jag är positiv till att vi nu förbättrar vår placering, men vi vill mer. Vi har som mål att ligga inom topp tio bland landets alla kommuner. Jag har som ambition att möta minst ett företag per vecka för att lyssna in vad vi som kommun kan göra bättre för företagen, säger Ann-Christin L Frickner (C), ordförande för kommunstyrelsens näringslivs- och kompetensutskott.

Rankningen bygger på officiell statistik om landets kommuner och resultatet från den enkät som gjordes bland företagare i vintras. I Upplands Väsby var det 135 företagare som på skala 1-6 betygsatte hur de uppfattar företagsklimatet i kommunen. Bland annat ställdes frågor om attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt kommunens service till företagen. Upplands Väsbyföretagens sammanfattande omdöme om företagsklimatet i staden blev 3,9 av 6. Högst betyg i länet fick Solna (4,1) och Upplands-Bro (4,0).

- Att skapa bra förutsättningar för näringslivet är ett långsiktigt och oerhört viktigt arbete och att Upplands Väsby nu placerar sig på plats elva är ett bevis på vi är på rätt väg. Upplands Väsby har ett attraktivt geografiskt läge som ger bra grundförutsättningar för näringslivet och vi som kommun har ett ansvar att tillsammans med näringslivet förvalta detta på bästa sätt, säger Mikael Kampner som är kommunens integrations- och arbetsmarknadssamordnare.

FAKTA: Ranking av företagsklimatet
Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2001 en årlig rankning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Rankingen innehåller officiell statistik om bland annat kommunalskatt, andel i arbete, företagande och nyföretagsamhet.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum