Upplands Väsby kommun

Väsby bäst på serveringstillstånd

Dela

Upplands Väsby får högst ranking gällande kommunens service för serveringstillstånd. Det är SBA, Stockholm Business Alliance, som genomför en årlig ranking av sina 55 medlemskommuners servicenivå.

Varje år gör SBA, Stockholm Business Alliance, en ranking av sina 55 medlemkommuners servicenivå uppdelat på sex områden. Rankingen baseras på ett Nöjd Kund Index, NKI, som bygger på enkätsvar från företag som har varit i kontakt med kommunens myndighetsutövning. Ett av områdena är ansökningar och förnyelse av serveringstillstånd och där placerar sig Upplands Väsby som bästa kommun med ett index på 95.

- Det är naturligtvis jätteroligt, berättar Anna von Axelson, chef för Miljökontoret. Vi gjorde en förändring under förra året med utökad delegation till kontoret, vilket innebär att handläggningstiderna har blivit kortare för de ärenden som inte är komplicerade. Det tillsammans med ett bra bemötande från vår personal tror vi har uppskattats av de sökande.

Upplands Väsby placerar sig också på fjärde plats gällande Brandskydd. Då samtliga sex områden räknas samman rankas kommunen på plats 33.

- Vi har genomfört en del åtgärder som inte syns i rankingen än, berättar Anders Wink, näringslivschef. Vi har till exempel genomfört en omfattande serviceutbildning för alla som jobbar med myndighetsutövning och som har kontakt med näringslivet och vi hoppas att det kommer resultera i ännu bättre resultat under kommande år.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum