Upplands Väsby kommun

Väsby Entré bygger ny infartsparkering

Dela

Projekt Väsby Entré bygger för närvarande ut infartsparkeringen på Runby-sidan av järnvägen. Orsaken är att parkeringen vid Järnvägsparken stängs den 31 mars i samband med byggstarten av kvarteret Åhusen.

– Det blir cirka 125 nya parkeringsplatser på den västra sidan om järnvägen, vi har precis påbörjat markarbetena. Om vädret tillåter ska allt vara klart efter påskhelgen, säger Anders Hallgren, byggledare Väsby Entré.

Bakgrunden är att Väsbyhem bygger 170 ungdomslägenheter längs Väsbyån, vilket förvandlar nuvarande parkering till en byggarbetsplats.

Åhusen är det första bostadsbygget i Väsby Entré, som är Upplands Väsbys största stadsbyggnadsprojekt någonsin. Stationsområdet ska utvecklas för smidiga resor och övergångar mellan cykel, bil, buss och pendeltåg. I projektet ingår också fler än 1 000 nya bostäder i flerfamiljshus samt lokaler på 30 000 kvadratmeter för butiker och kontor.

För mer information kontakta:

Anne-Sophie Arbegard, Projektchef Väsby Entré, Upplands Väsby kommun, 08 - 590 976 29, anne-sophie.arbegard@upplandsvasby.se

Bitte Wraae, Väsby Entré, Upplands Väsby kommun, birthe.wraae@upplandsvasby.se

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum