Upplands Väsby kommun

Väsby fortsatt företagsvänligt

Dela

Upplands Väsby kommun hamnar på sjätte plats i Stockholms län och befäster sin ställning som en av Sveriges mest företagsvänliga kommuner. Det visar Svenskt näringslivs färska ranking av företagsklimatet 2018.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

2018 års undersökning besvarades av 138 företagare i Väsby. Av de tjugo översta platserna på listan, som toppas av Solna stad, återfinns ytterligare fem kommuner i Stockholms län. Upplands Väsby har under de senaste fem åren placerat sig bland de 20 bästa kommunerna. Jämfört med övriga riket placerar sig Upplands Väsby på plats 18 och behåller därmed sin position som en av Sveriges mest företagsvänliga kommuner.

- Ett bra näringslivsklimat leder till fler arbetstillfällen, därför är jag glad att Väsby fortsatt ligger på en hög nivå i enkäten. Det är glädjande att allt fler företagare känner att kommunen är på väg åt rätt håll, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Upplands Väsby har som bäst legat på sjätte plats i den årliga rankingen. Det var 2014. Kommunens näringslivschef, Anders Wink, ser en trend att glädjas åt i 2018 års undersökning:

- Som kommun har vi satsat på service och samverkan för alla medarbetare som har kontakt med företagen. Det verkar ha gett resultat då vi ser att kurvan med nedåtgående betyg vad gäller kommunens service har brutits. Nu jobbar vi vidare på att bli ännu bättre.

Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2001 en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum