Upplands Väsby kommun

Väsby Friluftsområde (Kairo, Sättra, Runby) – nu intensifieras arbetet

Dela

Storsatsningen på Väsby Friluftsområde (Kairo, Sättra, Runby) intensifieras under våren 2018. I måndags kväll tog kommunstyrelsen ett beslut om att investera ytterligare 5 miljoner kronor i området.

– Det är med stor glädje jag kan konstatera att utvecklingen av friluftsområdet går på full fart. Ett utvecklat friluftsområde är något Väsbyborna efterfrågat och det är viktigt att det finns plats för gröna ytor när vi nu i snabb takt växer och bygger den moderna småstaden, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Investeringarna går bland annat till färdigställande av ett nytt ridhus, uppförande av en hinderbana och genomförande av ett designprogram för friluftsområdet med utplacering av skyltar, papperskorgar och bänkar under våren. Satsningen på området har redan givit ett av Stockholms längsta elljusspår, som invigs inom kort.

– Det är vår vision att friluftsområdet i framtiden är vida känt för sitt unika friluftsliv med natur- och kulturupplevelser. Området ska vara attraktivt nog för att locka besökare från hela regionen, men framförallt den självklara platsen för Väsbybon att spendera sin fritid, säger Maria Röstberg, kultur-och fritidschef i Upplands Väsby kommun.

I beslutet ligger även medel för att vidare utreda utvecklingen av friluftsområdet. På förslag finns bland annat att bygga ett hus med café, omklädningsrum och mindre mötesytor i anslutning till någon av friluftsområdets entréer. Det planeras även för en lekplats med skogstema, bastu, utegym, upprustning av bad- grill- och mötesplatser, samt nya möjligheter till spontanidrott.

Även under 2017 investerades cirka 5 miljoner kronor i utvecklingen av Väsby Friluftsområde (Kairo, Sättra, Runby).

Kontaktpersoner:

Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande, 08-590 977 44.

Maria Röstberg, Kultur och fritidschef, 08-590 971 56

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum