Upplands Väsby kommunUpplands Väsby kommun

Väsby inför kvalitetspeng inom hemtjänsten

Dela

Kvalitetspeng på 4 000 kronor per brukare delas ut till utförare som uppfyller vissa kvalitetskrav. Målet är att stärka kvaliteten inom Väsbys äldreomsorg.

Kommunfullmäktige sade på måndagskvällen ja till att införa en kvalitetspeng inom hemtjänsten i Väsby.

̶  Kvalitetspengen är ett incitament för att höja kvaliteten inom äldreomsorgen och en belöning till de utförare som aktivt arbetar för att till exempel skapa trygghet, ge ett gott bemötande och en god omvårdnad samt arbetar för att personalen får kompetenshöjande insatser. Vårt mål är att kvalitetspengen ska stärka äldreomsorgen och ge ännu mer trygghet till våra äldre, säger omsorgsnämndens ordförande Margareta Hamark (L).

I vissa kommuner som arbetar med kvalitetspeng har de en jury som utifrån olika kriterier bedömer verksamheternas kvalitet. Efter bedömning och val så lämnar de en motivering till varför just den vinnande enheten har vunnit. I Väsby kommer kriterierna bland annat bygga på resultaten i den årliga brukarundersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?”.

̶  Kvalitetspengen kommer att fördelas på de verksamheter som aktivt arbetat mest för nå upp till kriterierna. Vi kommer också att lämna en motivering för varje mottagare som vi utser, säger socialchef Annica Blomsten.

Kvalitetspengen som utföraren får ska användas till att utveckla den egna verksamheten inom kommunen i syfte att gynna kvaliteten för brukare. Den första utdelningen väntas ske i december i år.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum