Upplands Väsby kommun

Väsby rankas högt för bredbandsutbyggnad

Dela

Upplands Väsby kommun hamnar högt på listan över kommuner med utbyggt bredband i Stockholms län. Det visar en färsk sammanställning från Post- och telestyrelsen, PTS.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Regeringen har som mål att 95 procent av alla hushåll och företag ska ha tillgång till bredband på minst 100 Mbit/s. Enligt den senaste uppföljningen från PTS nådde Väsby bredbandsmålet med en täckning på 97,2 procent.

– Det är glädjande att se att Väsby uppfyller de mål som satts för utbyggnaden av bredband i Sverige. IT-infrastruktur är för oss en naturlig del av samhällsutvecklingen och ska gå hand i hand med annan utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Upplands Väsby hamnar på fjärde plats i Stockholms län. Sundbyberg har högst tillgång med 99,7 procent medan Norrtälje hamnar lägst med 74,5 procent. I länet är det bara Väsby och ytterligare fem kommuner som når det nationella målet.

Regeringen har inför 2025 satt målet att 98 procent av hushåll och företag ska ha tillgång till 1 Gbit/s, eller fiber i absoluta närheten. Även här ligger Upplands Väsby i framkant.

– Vi har legat bra till i flera år tack vare vårt engagemang och stöd till externa aktörer att dra fiber. Det är vår målsättning att fortsätta främja leverans av teknik i takt med utvecklingen, säger näringslivschef Per-Ola Lindahl.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum