Upplands Väsby kommun

Väsby Simsällskap startar simskola för nyanlända

Dela

Upplands Väsby Judoklubb och Väsby Simsällskap hör till de föreningar som får del av kommunens trygghetsbidrag. Flera föreningsprojekt ska bidra till ökad trygghet på bred front.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Föreningar har fått ansöka om medel för projekt som bidrar till ökad trygghet för Väsbyborna. Av sju sökande var det fyra föreningar som blev beviljade bidrag: Bollstanäs Sportklubb, Kanotklubben Glid, Upplands Väsby Judoklubb och Väsby Simsällskap.

- Syftet är att deras projekt ska bidra till ökad trygghet och säkerhet för Väsbyborna, men också att föreningarna ska bli mer delaktiga i trygghetsfrågor generellt, säger Johanna Dermer som är chef för kommunens idrotts- och fritidsenhet.

Bollstanäs Sportklubb får bidrag till att renovera och bygga ut föreningens cafeteria och bemanna cafeterian kvällstid under sommaren då många ungdomar rör sig i området. Kanotklubben Glid kommer att köpa in en båt med motor för trygghet och livräddning i Mälaren.

Upplands Väsby Judoklubb kommer att genomföra en utbildning i självförsvar för kvinnor, för att bidra till att öka kvinnors känsla av trygghet i utemiljö. Väsby Simsällskap kommer att använda sitt bidrag för att starta en simskola för nyanlända och på så vis öka tryggheten i Väsby som är en kommun med mycket vatten runt omkring.

Bidragen har beviljats av kultur- och fritidsnämnden och uppgår till sammanlagt 360 000 kronor.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum