Upplands Väsby kommun

Väsby värd för stor konferens om skolkvalitet

Dela

Upplands Väsby kommun står värd för Bättre skola, en nationell konferens om kvalitet i skolan. Målgruppen är alla som arbetar med kvalitetsfrågor i skolvärlden.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Omkring 500 rektorer, skolchefer, lärare, fackliga, tjänstemän och politiker från hela landet väntas till konferensen som äger rum 15-16 januari 2020 på Scandic Infra City. Konferensen arrangeras av SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling på uppdrag av Skolverket. Årets värdkommun är Upplands Väsby kommun.

- En skola som ger kunskaper för livet är något av det bästa vi kan ge våra barn och ungdomar. Vid konferensen i januari har såväl skolpersonal som förtroendevalda politiker möjlighet att lära av varandra för att skapa en skola med så god kvalitet som möjligt, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Temat för årets konferens är hållbarhet. Bland talarna finns Skolverkets generaldirektör, Peter Fredriksson, som berättar om regeringens miljardsatsning på att skapa en likvärdig skola. Bland talarna finns även Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern. Upplands Väsby kommun medverkar i flera programpunkter och berättar bland annat om hur fristående och kommunala huvudmän i Väsby samverkar för en långsiktig skolutveckling.

- Vi är glada över att få vara värdkommun för en så stor konferens och det känns inspirerande att få möjlighet att berätta för andra om vårt lyckade arbete med skolutveckling, säger utbildningschef Astrid Täfvander.

Under konferensen sker även utdelningen av kvalitetsutmärkelsen Bättre skola 2019, vars syfte är att är att lyfta goda förebilder som arbetar strukturerat och långsiktigt med sitt kvalitetsarbete.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum