Upplands Väsby kommun

Väsbybor uppmanas tycka till om arkitektur

Dela

Hur ska morgondagens Väsby se ut? Nu får Väsbyborna möjlighet att tycka till om framtidens byggnader.

I veckan startar kommunen en stor enkätundersökning bland invånarna i Upplands Väsby om deras syn på arkitektur och framtida byggande. Svaren lämnas in anonymt via ett formulär på kommunens webbplats och kommer att användas vid planering av framtida stadsutvecklingsprojekt.

- Hur väl man trivs i sin boendemiljö påverkas av hur man upplever den. Utsidan spelar roll, åtminstone då det gäller de hus som när kommunen växer blir en del av vårt lokalsamhälle. Därför vill vi lägga ett större fokus vid vad Väsbyborna tycker och låta deras åsikter vara utgångspunkten i det som ritas, planeras och byggs, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

I enkäten ställs frågor om olika arkitektoniska stilar, material och färger. Svaren kommer att redovisas på kommunens webbplats.

- Det här blir ett sätt för oss att ta pulsen på vad Väsbyborna anser om den byggda miljön. Deras åsikter kommer att vara ett viktigt inspel i vårt fortsatta arbete med det framtida Väsby, säger stadsarkitekt Lena Nordenlöw.

Alla som deltar kan välja att delta i en utlottning av biobiljetter. Enkäten är öppen att besvara i cirka två månader.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum