Upplands Väsby kommun

Väsbyföretag bland topp 15 i nationell undersökning

Dela

Företagen i Upplands Väsby hör till de mest lönsamma i Sverige. Det visar Företagarnas nationella undersökning av lönsamheten i drygt 140 000 aktiebolag.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Samtidigt som Stockholms län hamnar i botten av lönsamhetsligan, sticker företagen i Upplands Väsby, Vaxholm och Nacka ut med varsin topp 15-placering.

- Det känns väldigt bra att Väsbys företag har en hög lönsamhet för då är man generellt bättre rustad när det blir sämre tider. Väsbys branschsammansättning spelar stor roll för resultatet. Branscher som hälsa och sjukvård, bygg, hotell, partihandel och industri är samtliga branscher som går bra och som är starka inslag i Väsbys näringsliv, säger näringslivschef Anders Wink.

Att Väsbys företag går bra är en avgörande faktor för kommunens utveckling och tillväxt:

- Lönsamma företag investerar mer och produktion och tillväxt ökar. Det innebär också att man anställer fler vilket ökar sysselsättningen. Fler kan betala skatt och det påverkar direkt kommunens möjligheter att öka välfärden. Väsby blir en mer attraktiv plats att bo och driva företag på, säger Anders Wink.

I Företagarnas analys av mer än 140 000 företag i landet ingick 491 bolag från Väsby med i genomsnitt nio anställda och en genomsnittlig vinstmarginal på åtta procent. I topp ligger Bromöllas företagare med en genomsnittlig vinstmarginal på 13 procent. På länsnivå toppas listan av företag i Värmland där snittlönsamheten ligger på 20 procent.

Slutsatsningen i undersökningen är att det går bra för Sveriges företag sett på det stora hela, vilket förklaras av relativt goda tider som råder för ekonomin.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum