Upplands Väsby kommun

Väsbyhem ger nytt liv åt järnvägsparkens byggnader

Dela

Kulturbyggnaderna i järnvägsparken ska öppnas för allmänheten och bli till glädje för stora och små. Väsbyhem planerar för satsningar i den historiska parkmiljön redan i sommar.

Henriksborg är en av de kulturbyggnader som renoverats i järnvägsparken.
Henriksborg är en av de kulturbyggnader som renoverats i järnvägsparken.

Kommunala bostadsbolaget Väsbyhem tar över ansvaret för driften av de kulturbyggnader som renoverats i järnvägsparken. Planen är att skapa en miljö som blir till glädje för alla i Väsby.

– Vi tror att Väsbyhem som satsar i området också är bäst lämpade för att sköta driften av våra kulturbyggnader. Vi ser med spänning fram emot att se hur husen blir till glädje för alla Väsbybor, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Vad det blir för aktiviteter ska Väsbyhem återkomma till. Redan i sommar kan det dyka upp en glasskiosk eller food truck i parken, men det styrs av restriktionerna och pandemiläget i sommar.

Upplands Väsby kommun har långtgående planer på att utveckla stationsområdet till ett resecentrum med kringliggande bostadsområden. Väsbyhem är en av aktörerna som kommer att förverkliga det nya området som går under namnet Väsby Entré.

– Järnvägsparken har potential att bli ett uppskattat område. Vi vill åt samma känsla som när vi arrangerade julmarknaden där för två år sedan. Den lockade mycket publik och parken blev Väsbybornas. Det vill vi åstadkomma med hjälp av byggnaderna i parken, säger Väsbyhems VD Amra Barlov Lindkvist.

Upplands Väsby kommun och Väsbyhem har kommit överens om att befintliga kulturmärkta byggnader och värdefulla miljöer i parkområdet ska bevaras. Henriksborg, Lilla Huset, Villa Korpkulla och ett förrådshus har varit i eftersatt skick. Byggnaderna har inom projektet Väsby Entré nyligen genomgått en omsorgsfull renovering utvändigt.

Kontakter

Bilder

Henriksborg är en av de kulturbyggnader som renoverats i järnvägsparken.
Henriksborg är en av de kulturbyggnader som renoverats i järnvägsparken.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum